1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOKMUŞ ETLERİ HALKA YEDİRDİLER
KOKMUŞ ETLERİ HALKA YEDİRDİLER

KOKMUŞ ETLERİ HALKA YEDİRDİLER

Kokmuş etleri halka yedirdiler

A+A-

Nadire BAHADİ

Mağusa’da Nihat Nurçin’in sahibi olduğu Afin Pişirim Fırın ismi ile hem kasap hem de fırın olarak faaliyet gösteren dükkanda polis ihbar üzerine kaçak et operasyonu düzenledi.  Dün sabah saatlerinde Mağusa Belediyesi’ne bağlı zabıta ve sağlık ekipleri ile polisin ortak düzenlediği kontrolde, söz konusu işletmeye indirilmek üzere araç içinde çok sayıda derisi yüzülmemiş küçükbaş hayvan kellesi ile buzluk içerisinde sağlık koşullarına aykırı şekilde muhafaza edilen kilolarca et tespit edildi.

İşletme mühürlendi

Zabıta ekipleri söz konusu işletmeye mühür vurarak işletmenin kasap bölümünü 48 saat hizmete kapatırken, Afin Pişirim Fırın sahibi Nihat Nurçin kaçak ihbarının asılsız olduğunu iddia ederek gerçek neticenin incelemeler sonunda açığa çıkacağını savundu

Polis ihbar üzerine pusu attı

Cürümleri Önleme Şubesi’nde görevli polis ekiplerinin bir ihbar üzerine Gülseren bölgesi Cahit Sıtkı Tarancı sokakta bir süredir gerçekleştirdiği pusu görevi dün sabah saatlerinde sonuç verdi. Mağusa Belediyesi zabıta ve sağlık ekiplerine de haber verilmesi üzerine iş yerinde yapılan kontrollerde insanların sağlığı ile oynayan kötü bir manzara ortaya çıktı. İlk etapta van aracın bagaj kısmında variller içerisinde çok sayıda derisi yüzülmemiş, kulak numaralı ve numarasız olmak üzere küçükbaş hayvan kellesi tespit edilirken, zabıta ekiplerinin araç içinde ve buzdolabında yaptığı sayımda mühürlü 92, derisi yüzülmüş 130, mühürsüz 79 adet olmak üzere toplam 301 kelle toplatıldı. Ayrıca zabıta ve sağlık ekiplerinin buzdolabında yaptığı kontrolde el arabası içinde ve yerde yığın halinde sineklerin üzerlerinde volta attığı kokuşmuş ve bozulmuş sakatat ile etler tespit edildi. Gördükleri manzara karşısında şok olan sağlık ve zabıta ekipleri buzdolabında bulunan 19 kilo 20 gram kuzu ciğerine, 41 kilo 40 gram yağa, 41 kilo 60 gram parça ete, 1 adet işkembeye ve 1 kilo dana kalbine de el koydu.

Ya Güney’den yada kaçak kesim

Menşei belli olmayan etlerin Güney’den veya hayvancıdan kaçak kesim yapılarak elde edildiğinden şüphelenilirken, Brucella hastalığı olduğundan şüphelenilen hayvanlardan alınan numuneler üzerinde de inceleme yapılacak. Belediye çöp aracına doldurulan kelle et ve sakatatlar, Mağusa Çöplüğü’nde kazılan çukura atılarak usulüne uygun olarak imha edildi.

Soyer: İşyeri sağlık koşullarına aykırı

 Mağusa Belediyesi’nde görevli veteriner hekim İlke Sabit Soyer, sabah saatlerinde polis tarafından alınan bir ihbar neticesinde zabıta ve sağlık şubesi olarak ilgili iş yerini denetime gittiklerini belirterek yapılan incelemelerde çok sayıda menşei belli olmayan küçükbaş hayvan kellesi ile yine menşei beli olmayan parça etlerin tespit edildiğini söyledi. İş yerindeki mevcut durumun sağlık koşullarına aykırı olduğundan iş yerinin geçici olarak faaliyetlerinin durdurulduğunu söyleyen Soyer, etler üzerinden alınan numunelerden inceleme yapılacağını ve kulak numaralarından menşeilerinin tespit edileceğini söyledi. Soyer, iş yeri sahibi hakkında yasal işleme gidilirken iş yerinin yeterli sağlık koşullarını sağlanması halinde yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı.

 Nurçin: İhbar asılsız, düşmanlarımız çok

 İşletme sahibi Nihat Nurçin ise hayvanların mezbahada kesildiğini kellelerin derisinin yüzülüp işleneceğini iddia etti. İhbarın asılsız olduğunu savunan Nurçin, kendisini çekemeyenlerin çok olduğunu ve bu nedenle asısız ihbarla çamur atmak istediklerini savundu. Yapılacak incelemede neticenin kendi lehine sonuçlanacağını söyleyen Nurçin, gereken tüm evrakları polislere ibraz ettiğini kaydetti.

1-844.jpg

Havadis

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.