1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KOKUDAN BOĞULUYORUZ”
“KOKUDAN BOĞULUYORUZ”

“KOKUDAN BOĞULUYORUZ”

Pis koku, bölge halkı ve hastaneye gelen vatandaşlar...

A+A-

 

Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin içinden geçen dereden yayılan pis koku, bölge halkı ve hastaneye gelen vatandaşları rahatsız ediyor.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki sorunlar bitmiyor. Yıllardan beridir hastanenin içinden geçen dere yatağından çıkan pis koku hastaları ve bölge halkını oldukça rahatsız ediyor. Hastalar, “nefes alamıyoruz, buraya tedavi olmaya mı geliyoruz, hasta olmaya mı anlamadık” şeklinde tepkisini dile getirdi. Gazetemize konuşan vatandaşlar ise, “Bu görüntüler bir devlet hastanesine yakışmıyor. Artık devlet hastanesine gitmeye korkar olduk. Hem çevre çok pis, hem de saatlerce sıra bekliyoruz. Yetkili kişilerin bu dere yatağına bir çözüm bulması lazım. Herkesin sağlığı tehdit altında. Biz vatandaş olarak bu kokuya dayanamıyoruz. Ya tedavi gören hastalar ne yapsın? Dere yatağında içki şişeleri var. Geceleri burada neler oluyor Allah bilir” dedi.

“Kamışlar ve çöpler temizlenecek”

Gazetemizin telefonla ulaşıp, konuyla ilgili olarak görüş aldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Ramadan Kâmiloğlu, Sağlık Bakanlığı olarak dereyi temizleteceklerini söyledi. Deredeki çöp ve kamışların en kısa zamanda temizleneceğini ifade eden Kâmiloğlu, “Deredeki su, bize ait olmayan topraklardan gelen sudur. Vatandaşın attığı çöpler de temizlenecektir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.