1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KOLEJLERE 68 EK KONTENJAN AÇILDI”
“KOLEJLERE 68 EK KONTENJAN AÇILDI”

“KOLEJLERE 68 EK KONTENJAN AÇILDI”

“KOLEJLERE 68 EK KONTENJAN AÇILDI”

A+A-

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel, ülkede kamusal eğitimi niteliksizleştirmek için çalışıldığını savunarak, “Yurttaş yetiştirme anlayışı kaybedilmiştir” iddiasını ortaya koydu.

Gökçebel yazılı açıklamasında, hükümetin eğitime bakış açısı ve uygulamalarını eleştirerek, Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün “yeniden eğitim bakanı yapılmasıyla devlet okullarının gözden çıkarıldığını” iddia etti.

Gökçebel, “Bakanlar Kurulu, Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa devlet okullarını yok etmek için yemin etmiş gibi hareket etmektedir” görüşünü öne sürerek, Türk Maarif Kolejlerine açılan “ek kontenjanlar” konusunda suçlamalarda bulundu.

“KOLEJLERE 68 EK KONTENJAN AÇILDI”

Gökçebel, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Kolejine 10, Türk Maarif Kolejine 15, Güzelyurt Türk Maarif Kolejine 10, Gazimağusa Türk Maarif Kolejine 28, İskele Türk Maarif Koleji 5 öğrenci artırımı yapıldığını ve bu yapılırken de hiçbir kriterin gözetilmediğini iddia etti.

Gökçebel, şunları kaydetti:

“Bakan Dürüst bütün öğretmenlerin ölçme-değerlendirmesini sıfırlayacak, iradesini yok edecek Sınıf Geçme Sınav Tüzüğünü ortadan kaldıracak, sınıfını doğrudan geçen öğrencilere adaletsizlik sağlayacak, emek harcamadan başarılı olan öğrencilerde ahlaki olumsuzluklar yaratacak, öğretmen ihtiyaçlarını çoğaltacak, plansızlığı, yığılmayı yaratacak, öğrencileri paralı üniversite müşterisi ve işsiz yapacak şekilde Bakanlar Kurulu kararı ile sınıf geçme sistemini ders yılı sonunda yine değiştirmiştir. Bazı seçmenler memnun edilsin diye tüm toplum eğitimi katledilmiştir.”

 “Özele katkı yapılırken devlet okullarının tek kuruşluk bütçesi olmadığına” işaret eden Gökçebel, devlet okullarına “hiçbir bütçe” tahsis etmeden “kimse kayıt ücreti ödemesin” denmesini eleştirdi.

Gökçebel, “Velilerimize öğrencilerimize çağrı yapıyoruz; gelin kamusal eğitime, devlet okullarına sahip çıkalım, gelin bu maskaralıklara son verelim” dedi.

KTOEÖS, yarın saat 10.00’da basın toplantısı düzenleyerek, “Eğitimde yaşatılan kaos” konusunda daha geniş açıklamalarda bulunacağını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.