1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOLTUK İÇİN HER ŞEY MÜBAH
KOLTUK İÇİN HER ŞEY MÜBAH

KOLTUK İÇİN HER ŞEY MÜBAH

Vatandaş, seçim rüşveti olarak dağıtılan arsaları, hakkı olmayana oy uğruna vatandaşlık verilmesi ve seçim öncesi yapılan haksız istihdamlara tepki gösterdi.

A+A-

Ayyuka çıkan Kırsal arsa, vatandaşlık ve seçim istihdamı konusunda Yeni Bakış’a konuşan vatandaş, “ siyasiler her seçim aynı senaryolarla vatandaşın zafiyetlerini kullanarak bunu oya çeviriyorlar” dedi.

Hakkı olana arsa veya vatandaşlık verilmesine karşı olmadığına vurgu yapan vatandaş, “Ne acıdır hakkı olan vatandaşlar yıllardır vatandaşlık alamazken seçime beş kala oy alabileceklerini düşündükleri insanları vatandaş yapmaları büyük haksızlık” şeklinde konuştu.

Kırsal kesim arsaları konusunda da durumun çık farklı olmadığına dikkat çeken vatandaş, “ Arsa dağıtımı tam anlamıyla rezalete dönüştü ihtiyacı olan insanlara arsa verilmezken, zengin veya yandaşlar arsa alıyor” dedi

Vatandaş, seçim istihdamları konusunda ise, “Gençlerle alay ediyorlar seçim zamanı işe aldıklarını seçim bittikten sonra kapının önüne koyuyorlar”  diye konuştu.

Eniz ORAKCIOĞLU

Vatandaş,  seçim rüşveti olarak dağıtılan arsaları, hakkı olmayana oy uğruna vatandaşlık verilmesini ve seçim öncesi haksız istihdamlara tepki gösterdi.

Vatandaş ne dedi?

Mustafa Baykent;

“Oy için rüşvet verilmesi doğru değil”

“Haksız ve adaletsiz dağıtılan arsalar ve vatandaşlıklar, partizanca oy alabilmek adına yapılanlar doğru değil. Madem herkese arsa dağıtılıyor ve yaşa bakılmıyor, bize de arsa versinler 70 yaşındayım evim bile yok. Günü geldiğinde daha çok seçim rüşvetleri göreceğiz, poşetler dolusu erzak bile oy alabilmek için dağıtılacak. Öte yandan eğer arsa verilecekse ihtiyaçlıya verilsin zengine değil ve yahut sadece partililerine değil başka partiden olup bu ülkenin vatandaşı olan ihtiyaçlılara da verilsin. Aynı şekilde vatandaşlıklarda hakkı olan verilmeli, seçim malzemesi yapılmamalıdır. Bu ülkede genel anlamda her yönüyle sistem bozuk bu sistemde artık düzeltilmelidir”

Yaşar Keleşzade;

“Hakkı olana versinler”

“Seçim zamanları rüşvet dağıtılması zihniyeti ben kendimi bildim bileli var. Eğer arsa ve vatandaşlık dağıtılacaksa hakkı olan, ihtiyaçlı olana versinler, oy için yandaşlarına dağıtmasınlar. Ya da bunlar için seçimleri beklemesinler. Tüm bu yapılanlar insanları kandırıp oy almak için yapılıyor ve maalesef ki doğru değil.”

Osman Uygar;

“Sandalye için herşey mübah”

“Bu her zaman böyledir, seçim dönemi geldi mi arsa, vatandaşlık, istihdam gibi rüşvetler dağıtılmaya başlar. Sandalye için her şey mubahtır. Baktığınız zaman Türkiye’de de durum budur seçim zamanı kömür gibi, ocak, buzdolabı, erzak gibi seçim rüşvetleri dağıtılır. Arsa dağıtacaklarına oy vermek için yolları onarsalar daha fazla oy alırlar. Örneğin Lefkoşa-Taşkent, Taşkent- Dikmen yolu perişan, her yer çukur cukur sürekli kazalar meydana gelmekte, ama seçim rüşveti olarak hükümetler arsa veriyor, vatandaşlık dağıtıyor. İhtiyaçlı olana arsa da dağıtın ama hükümet olmanın diğer önceliklerini de yapın.”

İsmail İlteriş;

“Seçimlerde oy vermem”

“O kadar arsa ve vatandaşlık dağıtılıyor. Bize verilen bir şey yok, bence arsa dağıtılması doğrudur. Ama ben seçimlerde oy vermem”

Sinan Yaşar;

“Artık siyasete yeni yüzler gerekli”

“Seçime yanaşırken dağıtılan haksız vatandaşlıkları doğru bulmuyorum, eğer vatandaşlık verilecekse hakkı olana, yılları doldurana verilmeli oy için önümüze geleni vatandaş yapmamalıyız. Öte yandan günlerdir gündemi sarsan arsa sıkıntıları var ki zenginlere dağıtıldığı söylemleri var, eğer arsa dağıtacaksanız da bunu partisine bakmadan, ihtiyaçlı vatandaşlara dağıtılması doğru olandır. Bence bu ve buna benzer yapılanlar doğru değildir. Halk bu insanları halk için doğruyu yapması yönünde seçiyor ve oy veriyor. Yapılanlar göstermiştir ki şimdiki siyasetin ömrü dolmuştur. Artık eskilerin çekilerek yerini yeni yüzler, gençler bırakması zamanı çoktan gelmiş ve geçmiştir bile.”

Lokman Tunç;

“Haksızlık ve partizanlık yapılmamalı”

“Seçim öncesi basından takip ettiğimiz partizanca ve haksızca yapılan seçim yatırımları doğru değildir. Her ne kadar Başbakanı sevsem de ve siyasetini beğensem de, yapılan bazı davranışları doğru bulmadığımı söylemek zorundayım.”

Semavi Aşık;

“Siyasiler vermeye, vatandaş almaya alıştı”

“Ne yazık ki seçimlerde her seçim öncesi seçim rüşvetleri dağıtılmaktadır. Örneğin daha önce mücahit puanları ile ilgili bir karar alınmıştı ve bu yine seçim dönemine denk gelmişti. Dolayısıyla bizim ülkemizde siyasiler seçim öncesi seçim rüşvetleri dağıtmaya vatandaş da almaya alıştı. Hal böyle olunca seçim arifesinde vatandaş haksız isteklerini ve taleplerini herhangi bir siyasinin kapısına giderek kolaylıkla alabilmektedir. Öte yandan İçişleri Bakanlığına bugün gidip baktığınızda bakanlık koridorlarının vatandaşlık almak için dolduran insanları görebilirsiniz. Bu noktada da hakkı olana vatandaşlıkların verilmediğini bilmekteyiz ki hakkı olmayanların oyunu alabilmek uğruna vatandaş olduklarını da çokça duyuyoruz.”

Emine Arsever;

“Seçim rüşvetleri ülkenin değişmezi”

“Seçim öncesi verilen seçim rüşvetleri her seçim öncesi bu ülkenin değişilmesi haline geldi. Bu doğru olmasa da maalesef önüne geçilemiyor. Arsaların ve vatandaşlıkların yanında, istihdamlar ve daha birçok yapılanlar da var. ama özellikle istihdamlara baktığımızda gençler seçimden önce işe alınırken, seçim bittikten sonra işten çıkarılıyor. Her bölgede dağıtılan Kırsal Kesim Arsaları da göstermelik yine arkası olana, yine partiliye ve yine zengine veriliyor.”

Kamil Sayan;

“Partizanlığa son verilmeli”

“Seçim öncesi duyduklarımız ve gördüklerimiz maalesef ki bu ülke için üzücü. Devletin olanaklarını sırf oy uğruna dağıtılması, vatandaşların iyi niyetini ve zaaflarını oy alabilmek için kullanılması ve bir naylon erzağa oy verilmesi içimizi acıtan bir tablo. Bu ülkede gençlere ve ihtiyaçlılara tabi ki arsalar verilmeli ama bunları yaparken partililere ve zengine değil, gerçekten ihtiyaçlıya verilmeli. Artık Partizanlık bu ülkede son bulsun seçilenler halkın geneli için çalışsın ve herkesi eşit tutsun.”

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.