1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KOLUNDAN DİL YAPTILAR
KOLUNDAN DİL YAPTILAR

KOLUNDAN DİL YAPTILAR

KOLUNDAN DİL YAPTILAR

A+A-

Yakalandığı kanser dudağını ve dilini kaybedebileceği noktaya kadar gelince David Barewell için kolundan doku nakli yapıldı. Sonuç umut verici, yakında yeniden konuşabilecek.

David Barewell, 67 yaşında dudağında çıkan tümör yüzünden kanserle tanıştı. İngiliz David Barewell’in yaşadığı kanser türü dudaksız bırakacak seviyeye geldiği anda imdadına usta cerrahlar yetişti.

Polonya’da yaşayan İngiliz, Barewell’in geçen martta başlayan tedavisi bir türlü iyi sonuç vermedi. Tümörle baş edemeyen doktorlar gittikçe iltihaplanma üzerine ameliyat kararı aldı.

Kritik bir operasyonla karşı karşı olduklarını bilen eşi Barbara, hatasız bir ameliyat için en iyi hastaneleri araştırdı.

Sonunda İngiltere’nin Nottingham kentindeki Queen’s Medical Centre hastanesine ulaştılar. Buradaki doktorların dudak kanseri ameliyatlarında usta olduğunu öğrenince David’in doğduğu kente gitme kararı aldılar.

David’in durumu inceleyen Queen’s Medical uzmanları, ameliyatın koldan alınan parçayla gerçekleştirilmesine karar verdi.

kol,mj0dts_o5uceyyzdhkrp6a.jpg

15 saat süren ameliyatta koldan alınan deri ve damarlarla, dudak ve dil yenilendi.David Barewell artık yemek yiyebiliyor. Asıl müjde ise kısa süre sonra konuşabilecek olması. 

Hastane ile doktorların inanılmaz olduğunu dile getiren Barbara Barewell, tercihinden ve sonuçtan çok memnun: “Kocamın yepyeni bir hayata başlamasına sebep oldular. Tek istediğim tümörün bir daha oluşmaması. ”

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.