1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOMİK YARDIM...
KOMİK YARDIM...

KOMİK YARDIM...

Ulukışla'da sel mağdurlarına, yerel seçime 2 gün kala gelen komik yardım...

A+A-

Evleri geçtiğimiz aralık ayında su altında kalan Ulukışlalı ‘sel mağdurları’, devletten gelen yardımı yetersiz buldu.

2014’e sokakta girdiklerini anlatan Ulukışlalı 13 aile, yerel seçimlere 2 gün kala devletten aldıkları 75 TL ile 3 bin TL arasındaki para yardımını yetersiz buldu.

“Biz sadaka istemiyoruz” diye tepki gösteren Ulukışlalılar, devletin, zarar ziyanlarını yeniden gözden geçirip, hatasını düzeltmesini istedi ve “Bizle alay mı ediyorlar? Biz neyiz, dilenci mi? Seçim öncesi yangından mal kaçırır gibi elimize sadaka tutuşturdular resmen. Çeklerdeki rakamları görünce şok olduk. Biz bu paraları istemiyoruz” dedi.

Gereken yapılsın!
Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, aralık ayında, Ulukışla’da yaşanan sel felaketi nedeniyle, köydeki birçok ailenin mağdur olduğunu anımsatarak, devletten 7 ay sonra gelen yardımı eleştirdi.
“Rakamlar çok komik” diye konuşan başkan Tülücü, 13 aileye 75 TL ile 3 bin TL arasında yardım yapıldığını kaydederek, devlete, Ulukışlalıların zarar ziyanını yeniden gözden geçirip, gerekli yardımı yapması için çağrı yaptı.

Habil Tülücü, şöyle konuştu:

“Bölge kaymakamlığı yerel seçimlere iki gün kala köye geç saatte gelip,  çek dağıttı. Felaketten tam 7 ay sonra… Bu çekler üzerindeki rakamlar çok komik. Bu kişilerin yaralarını sarmaya yeterli değil. Biz belediye olarak daha fazlasını yaptık. Özveriyle çalıştık, insanların evlerinden suyu çektik. Gereken ne ise fazlasını yaptık. Ayni duyarlılığı devletten de beklerdik. Devlet, bu kişilerin mağduriyetini yeniden değerlendirip, gereken yardımı yapsın. Daha duyarlı olsunlar. Vaatlerini yerine getirsinler. İnsanlara yardım ederken, aşağılamasınlar”.

Köylüler ne dedi?

Deniz Özata
“Aylardır, kendi imkanlarımızla yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Aralık ayında köyümüzü basan sel nedeniyle, evim su altında kaldı. Evdeki tüm eşyalar su ve çamura gömüldü. Pencereden çıkarak canımızı zor kurtardık. Çoluk çocuk perişan olduk. Battaniyeler, çek yatlar kısacası evin tüm eşyası gitti. Halıların yıkanmasına yalnızca 150 TL verdim. Devletin yardımı 2 bin TL oldu. Ben bu parayla ne yapayım? Evimin hangi eşyasını alayım? Ben sadaka değil, yardım istedim!”

Nazmiye Çağlar
   “İşyerimi ve iki aracımı su bastı. Birisinde, satmak için kıyafet ve hediyelik eşya vardı.  Binlerce lira çöpe gitti. Yalnızca 4 bin TL arabamın tamiri için verdim. Zar zor ayakta kaldık. Yaşadığımız felaketin hâlâ sarsıntısını yaşıyoruz. Canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz. Devletten iki çek geldi. Biri 75 TL diğeri 750 TL. Ne diyeceğimi şaşırdım. Ulukışla sakinleri olarak devlete sesleniyoruz, bizim yaralarımızı sarsınlar. Saramayacaklarsa bu işi bıraksınlar.”

Dilek Özata
“Bize, sadaka dağıttılar sanki. Sesinizi kesin oturun dediler, verdikleri paralarla... Bizle resmen alay ettiler. Daha iyi hiç vermeselerdi. Devlet 13 evi ödeyemeyecekse bıraksın bu işi… Evimdeki eşyalar ve hâlâ taksitini ödediğim kapımdaki arabam mahvoldu. Haftalarca evde kalamadık! Arabam için ayda 700 TL taksit ödüyorum. Arabayı tamirciden eve getiremedim, masrafları karşılayamıyorum. Bin 500 TL verdiler. Şaka gibi...”

Emine Çağlayan
“Aralık ayında evimi su bastı! Tüm eşyalarım kullanılmaz hale geldi. Yalnızca bir odanın tamiri için bin TL harcadık. Mutfak dolaplarımız hâlâ şiş, tümü dökülüyor. Evden torba torba kıyafet attık. Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi bozuldu. Çamur içerisindeydiler. Eşim özürlü, kullandığı araç bozuldu. Bırakın yeni almayı, tamir dahi ettiremedik.  36 tavuğum telef oldu, bahçe duvarı çıkıldı. Gelen çek bin 900 TL. Bu parayı öksüze bile vermezler. Devlet bize sahip çıksın! Bizle alay etmesin.”

Hürü Göksu
“Sel baskını öncesi TC Elçiliği’nden yardım alıp evimi tamir ettirmiştim. Sel sonrası evin tavanı çöktü, mutfak dolapları şişti. Seçime iki gün kala bin 700 TL’lik çek geldi. Başbakan bize seçim parası dağıttı. Bizle alay eder gibi… Devlet yaralarımızı sarmazsa kim saracak. İşleri düşünce kapımızı çalmayı bildikleri gibi, derdimiz olduğunda da gelsinler. Biz bu paraları istemiyoruz. Gelip zararımızı karşılasınlar. Bize gerekeni versinler.”

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.