1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KOMPLOYA KURBAN GİTTİM”
“KOMPLOYA KURBAN GİTTİM”

“KOMPLOYA KURBAN GİTTİM”

Gönyeli'de hırsızlık yaptığı evin penceresinden çıkarken yakalanan Kavaz

A+A-

Hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı iddiasıyla hakkında tutukluluk kararı alınan Mustafa Kavaz, suçlamaları kabul etmiyor:

 

Hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı iddiasıyla hakkında tutukluluk kararı alınan Mustafa Kavaz, komploya kurban gittiğini ileri sürdü. Gönyeli’ de Orhan Ok’un evine pencereden girip hırsızlık yaptığı iddia edilen ve aynı yerden çıkmaya çalışırken o bölgede yaşayan bir polis çavuşu tarafından suçüstü yakalanan Mustafa Kavaz hakkındaki soruşturma sürüyor. Polis hücresinde sorgu amaçlı 2 gün tutulan zanlı ek süre talebi ile dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme zanlının 4 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Soruşturma hakkında mahkemeye bilgi aktaran polis; olayın 11 Ocak saat 19.00 sıralarında Gönyeli’ de meydana geldiğini, zanlının Orhan Ok’un evine alüminyum panjurun kilidini açarak içeri girdiğini, yatak odasında bulunan bin lira değerindeki diz üstü bilgisayarı çaldığını ve yine aynı pencereden çıkmak isterken polis çavuşu Mehmet Behlül tarafından fark edildiğini söyledi.

 

Makul kuvvet kullanılarak yakalandı

Polis, zanlının kaçmaya çalıştığını, polis çavuşu ile çevredekilerin yardımı ile kaçmaya çalışan zanlının makul kuvvet kullanılarak yakalandığını söyledi.

Polis, başta Gönyeli bölgesi olmak üzere Lefkoşa’da birçok yerde ev açma ve dükkân açma suçları işlendiğini, zanlıdan alınan parmak izinin daha önce meydana gelen olaylarda alınan parmak izleri ile uyuşup uyuşmadığına bakılacağını belirtti.

Zanlının iddiaları da araştırılacak

Zanlının verdiği ifadede tanımadığı kişilerin kendisine komplo kurduğunu iddia ettiğini, saldırıya uğradığı için camdan Ok’un evine girdiğini öne sürdüğünü kaydeden polis, bu konunun da araştırılacağını açıkladı. Olaya tanık olanlardan ifade aldıklarını, başka tanıklar olduğunu ve onlarında ifadelerini alacaklarını belirten polis, hakkında soruşturma başlatılan zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme, zanlının 4 gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

MUSTAFA KAVAZ'IN POLİSİN GÖZÜNDEN KAÇMADI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.