1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOMŞUSU İLE KAVGA EDERKEN ARAYA GİRENLERE...
KOMŞUSU İLE KAVGA EDERKEN ARAYA GİRENLERE...

KOMŞUSU İLE KAVGA EDERKEN ARAYA GİRENLERE...

Şikâyetler geri çekildi

A+A-

Komşusu ile Temmuz ayında arsasına girdiği gerekçesiyle tartışarak, çıkan kavgada 3 kişiye av tüfeği ile ateş açan Murat Şerifoğlu’nun yargı süreci tamamlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, kararını verirken sürede tarafların uzlaşarak husumetin ortadan kalkmasını dikkate aldı.

Devrim DEMİR

Değirmenlik köyünde arsa yüzünden aralarında husumet bulunan ve çıkan tartışmada öfkelenerek 3 kişine av tüfeği ile ateş açan Murat Şerifoğlu aleyhindeki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlandı.

12 Temmuz tarihinden bu yana cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen Murat Şerifoğlu “Yaralama”  suçu dâhil yargılandığı 8 davadan 5 ay hapse mahkûm edildi.

Başkanlığını Melek Esendağlı’nın yaptığı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyet kararını mahkeme başkanı açıkladı.

7 yıla kadar hapisliği var

Mahkeme Başkanı Melek Esendağlı, olayın Temmuz ayında meydana geldiğini anımsatarak olayın olgularını hatırlattı.

“Taammüden katilliğe teşebbüs” dahil 9 ayrı davadan yargılanan Murat Şerifoğlu’nun “Taammüden katilliğe teşebbüs” suçundan beraat ettiğini ve “Yaralama” dahil 8 ayrı davayı kabul ettiğini kaydeden Esendağlı, Şerifoğlu’nun yargılandığı suçların ciddi ve yaygın suç türleri arasında olduğuna vurgu yaptı.

“Yaralama” suçunun 7 yıla kadar hapisliği olduğuna dikkati çeken başkan Melek Esendağlı, kişilerin silah taşıyarak ateş açmasının mahkemeler tarafından hoş karşılanmadığını söyledi.

Şikâyetler geri çekildi

Olayın ardından Şerifoğlu’nun tutuklandığını ve yargılanmak üzere Temmuz ayından bu yana hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklediğini kaydeden Esendağlı, bu süre zarfında şikâyetlerin karşılıklı olarak geri çekildiğini ve taraflar arasında husumet kalmadığını söyledi.

Mahkeme Başkanı, karşı taraftan Şerifoğlu’nuaffedilmesinin kararda etkili olduğunu belirterek mahkûm olduğu suçlardan 5 ay hapis cezası aldığını açıkladı.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.