1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KÖMÜRÜN ÇEVREYE VERECEĞİ ZARARI HERKES ÇOK İYİ BİLİYOR"
"KÖMÜRÜN ÇEVREYE VERECEĞİ ZARARI HERKES ÇOK İYİ BİLİYOR"

"KÖMÜRÜN ÇEVREYE VERECEĞİ ZARARI HERKES ÇOK İYİ BİLİYOR"

Aşam: "Kömürün çevreye vereceği zararı herkes çok iyi biliyor"

A+A-

 

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu Dış İlişkiler Sekreteri Koral Aşam, Bakanlar Kurulu’nun işyerlerinde yakıt olarak kömür ve benzeri herhangi bir katı yakıt kullanımını serbest bırakması kararını eleştirerek, kararın iptal edilmesini istedi.

DEV-İŞ Dış İlişkiler Sekreteri Koral Aşam BRT ‘de yayınlanan Günün Özeti programına katılara konu ile ilgili açıklama yaptı.

Aşam, katı atıkların - kömürün çevreye vereceği zararı herkesin çok iyi bildiğini kaydetti.

Yasa değişikliğinin kendilerine göre tek bir açıklaması olduğunu kaydeden Aşam, Bakanlar Kurulu için, katı yakıt kullanımından ötürü, alenen hayatları risk altında olacak olan emekçilerin ve genelde tüm toplumun sağlığı, bir avuç sermayedarın kâr marjının biraz daha yükselmesinden çok daha önemsizdir dedi.

Aşam, Kararla ilgili tüm paydaşların kendilerini ilgilendiren boyutuna bakarak seslerini yükseltmeye başladığını da belirtti.

Aşam “Alınan kararı durdurmak mümkünse hem emekçilerin hem çalışanların hem toplumun hem de çevrenin bekası için bu tüzüğün derhal değiştirilmesi ve bu katı yakıtların yasaklanması yönünde elimizden gelen maksimum çabayı göstereceğiz ama bu yalnızca bir sendikanın tavır göstermesi ile düzelebilecek birşey değildir. Tüm topluma bu noktada kendi sağlığına sahip çıkması için bu tüzük değişikliğine hayır demeye çağırıyoruz dedi

Koral Aşam, Sürdürülebilir enerjiye geçilmesi için gerekli adımların atılması noktasında ellerinden geleni yapacaklarını da kaydetti.

Hükümettin attığı bu adım karşısında çok kızgın olduklarını belirten Aşam, zaman içinde yaşanacaklara hükümetin nasıl hesap vereceğini sordu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.