1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KONFERANS BAŞLADI
KONFERANS BAŞLADI

KONFERANS BAŞLADI

Konuşmaların ardından açılış kokteyli...

A+A-

 

"AFET VE ACİL DURUMLARDA GÖNÜLLÜLÜĞÜN VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÖNEMİ, AKUT ÖRNEĞİ" KONULU KONFERANS BAŞLADI

“Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi Afet ve Acil Durumlarda Gönüllülüğün ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi, AKUT Örneği" konulu konferans başladı.

13 Ekim Birleşmiş Milletler Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü dolayısıyla Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı ile Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi tarafından organize edilen konferans, YDÜ Büyük Kütüphane Salon 4'te yer alıyor.

Konferansın açılışına Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Erdinç Korkuter, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş, Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi Başkanı Prof. Dr. Günhan Erdem, devlet üst düzey yöneticileri ve üniversitelerin yetkilileri katıldı.

Konferansın açılışında Cumhurbaşkanı Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Yarımbaş ve Uluslararası Üniversiteler Arama-Kurtarma Konseyi Başkanı Prof. Dr. Erdem, birer konuşma yaptı. Konuşmalarda, doğal afet risklerinin alınacak önlemler ve tedbirlerle önlenebileceğine vurgu yapıldı, ülkenin altyapı eksiklikleri ile çarpık ve plansız yapılaşmasına dikkat çekildi.

Konuşmaların ardından açılış kokteyli düzenlendi. Kokteyl sonrasında başlayan konferansta, Türkiye Cumhuriyeti AKUT Derneği Başkanı Ali Nasuh Mahruki "Afet ve Acil Durumlarda Gönüllülüğün ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi, AKUT Örneği" konusuna değindi.

Mahruki, konferansın ardından konukların sorularını cevaplayacak. Konferans saat 12.20'de teşekkür belgesi ve hediyelerin takdimi ile tamamlanacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.