1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KONSOMATRİSLERİN İSTİSMAR EDİLMEMESİ İÇİN SIĞINMA EVİ ÇALIŞMASI BAŞLATILDI”
“KONSOMATRİSLERİN İSTİSMAR EDİLMEMESİ İÇİN SIĞINMA EVİ ÇALIŞMASI BAŞLATILDI”

“KONSOMATRİSLERİN İSTİSMAR EDİLMEMESİ İÇİN SIĞINMA EVİ ÇALIŞMASI BAŞLATILDI”

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik...

A+A-

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Hasan Alicik, polisin gece kulübü ve benzeri eğlence yerlerine ilgili yasaya uygun olarak düzenli veya ihbar olduğunda denetimler yaptığını belirterek, mahkeme süresince işletmecilerin gösterdiği yerlerde kalmayı sürdüren konsomatrislerin istismarının önlenmesi amacıyla Sığınma Evi’nde kalmaları için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Hasan Alicik, yaptığı yazılı açıklamada, polis örgütüne karşı basında yer alan haberler üzerine gece kulüplerinin denetimine ilişkin konulara açıklık getirdi.

Gece Kulüpleri ve Benzeri Eğlence Yerleri Yasası’nın 20 (4) maddesine göre bu tür eğlence yerlerinde çalışan revü artisti veya konsomatrislerin fuhuş yapmasının yasaklandığını hatırlatan Alicik, tespit edildiği zaman ise para ya da hapislik cezasına veya her iki cezaya birlikte çarptırıldıklarını kaydetti.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Alicik açıklamasında şunları ifade etti:

“Polisimiz söz konusu yasaya uygun olarak eğlence yerlerine düzenli veya ihbar olduğunda denetimler yapmaktadır. Ne var ki, mahkeme süreci bir yıl kadar sürdüğünden, konsomatrisler bu süre içinde gece kulübü işletmecilerinin kendilerine gösterdiği yerlerde kalmaya devam etmektedirler. Bu durumda olan konsomatrisler, kontrolsüz ve denetimsiz şekilde istismara açık hale gelmektedirler.

Bu nedenle herhangi bir istismara neden olmamak için, önceden Başsavcılık’a yazı gönderilerek sürecin hızlandırılması istenmiştir. Bununla birlikte denetimler sonrası mahkeme sonuçlanıncaya kadar söz konusu kişilerin Sığınma Evi’nde kontrol altında tutulması daha uygun olacaktır. Bu oluşumla ilgili çalışmalarımız başlatılmıştır.”

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.