1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KONYA YASTA
KONYA YASTA

KONYA YASTA

Yolcu minibüsü ile 2 tırın karıştığı trafik kazasında 9 kişi öldü;

A+A-

Konya'nın Sarayönü ilçesinde, yolcu minibüsü ile 2 tırın karıştığı trafik kazasında ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü. Kazada çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya-Afyonkarahisar karayolunun 35. kilometresinde, 33 CJH 19 plakalı tır, karşı yönden gelen, Sarayönü ilçesinden Konya'ya yolcu taşıyan minibüsle çarpıştı. Kazaya, otomobil yüklü bir başka tır da karıştı.

Kazada, ilk belirlemelere göre 7 kişi olay yerinde, 2’si de hastanede hayatını kaybetti. Konya'daki çeşitli hastanelere kaldırılan çok sayıda yaralıdan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

Kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı. Karayolu, enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından trafiğe açıldı.

Olay yerine giden Sarayönü Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Ahmet İnanır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarayönü'nden saat 06.30'da 2 yolcu minibüsünün Konya merkezine doğru yola çıktığını söyledi.

Aldıkları bilgilere göre, karşı şeritten gelen tır şoförünün uyuması sonucu minibüsün seyir halinde olduğu yola geçtiğini savunan İnanır, "Aynı anda yola çıkan minibüslerden biri, yolcu almak için yolda bir süre duraklamış. Dolayısıyla iki minibüs art arda seyretmemiş. Çok üzücü bir olay. Minibüstekilerin 13'ü yolcu, 2'si şofördü" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.