1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOOP-SEN'İN DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI…
KOOP-SEN'İN DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI…

KOOP-SEN'İN DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ MESAJI…

Kooperatif Görevlileri Sendikası (Koop-Sen), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

A+A-

KOOP-SEN GÜN NEDENİYLE MESAJ YAYIMLADI

Kooperatif Görevlileri Sendikası (Koop-Sen), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Koop-Sen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, 8 Mart’ın tüm dünyada ve ülkede “kadınların eşitlik, refah ve barış dolu bir yaşam için özlemlerini ve bu amaçla mücadelelerini sürdürme kararlılıklarını bir kez daha dile getirdikleri birlik ve beraberlik günü olarak” kutlandığına dikkat çekildi.

8 Mart 1857'de New York'lu tekstil işçisi kadınların grevi ile başlayan mücadelenin, çalışma saatlerinin azaltılması ve ücretlerin yükseltilmesi amacını taşıdığı anımsatılan mesajda, bu direş ardından tekstil ve tütün sanayinde birbiri ardına grevler başladığı ve bu direnişi anmak üzere, 8 Mart 1908 yılında yine New York'ta "Cotton'' tekstil fabrikasında kadın işçilerin daha iyi çalışma koşulları için greve gittikleri hatırlatıldı.

“Maalesef kadınlar patronları tarafından fabrikaya kilitlenmiş ve çıkan yangında 129 kadın işçi can vermişlerdi. Bu gelişmeler, kadının ekonomik ve toplumsal hayatta tam eşitliğini amaç edinen 2.Enternasyonale bağlı kadın toplantısında, Klara Zetkin'in önerisi ile 8 Martın mücadelede hayatını kaybeden işçi kadınların anısına atfen ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak anılması kabul edilmiştir” ifadelerine yer verilen mesajda, süreç hakkında bilgi verildi.

Tüm dünyada yüzyıllar süren emek mücadelesinde, özellikle de kadın emeğinin sömürüsüne karşı yürütülen uzun mücadeleye dikkat çekilen mesajda, içinde bulunulan 21.YY’ da henüz daha kadının hak ettiği toplumsal değere ulaşmasının sağlanamadığı kaydedildi. Ülkede de bu sürecin farklı gelişmediğine işaret edilen mesajda şu ifadelere yer verdili:

“Yaşadığımız coğrafyada barış ve refah hedefimiz olmalı. Barışı inşa ederken, sosyal, kültürel ve ekonomik refahın sağlanması ve kalıcılaştırılması için de hiçbir cinsiyet ayrımı yapmadan, her bireyin katkısı ve katılımcılığı eşitlik ilkesi ile sağlanmalıdır. Bu amaçla
toplumsal cinsiyet eşitliği anlayışının yaşamımızın her alanında yer edebilmesi için bu yöndeki gayretlerimizi içselleştirilerek geleceğe taşımayı amaç edinmeliyiz.
Kooperatif Merkez Bankası Ltd. ve iştirakleri ve Tüm Kooperatiflerin, kuruluşlarından bu güne kadar olan süreçte ülke ekonomisine yaptığı katkı tartışmasız çok anlamlıdır. Bu başarının temelinde de Kooperatif çalışanları büyük rol oynamaktadır. Gelişen teknolojinin yanında
Kooperatifçilik anlayışını içselleştiren, işinin ehli olan çalışanlar, kadın-erkek ayrımı yapılmayan eşit kariyer, gelişim ve başarı fırsatı sağlanan çalışma olanakları ile ancak en iyi verimliliğe ulaşabilirler. Bu da doğal olarak çalışanların motivasyonunu artırıp kurumumuzun başarısını sürekli kılabilecektir.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.