1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KOOP-SÜT BATMAKTAN YATIRIM YAPMA NOKTASINA TAŞINDI"
“KOOP-SÜT BATMAKTAN YATIRIM YAPMA NOKTASINA TAŞINDI"

“KOOP-SÜT BATMAKTAN YATIRIM YAPMA NOKTASINA TAŞINDI"

Koop-Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel, Koop-Süt’ün üreterek, geleceğe emin adımlarla ilerlediğini belirterek, Koop-Süt’ün ortaya konan vizyon ve bilimsel çalışmalarla, kapanma ve satılma noktasından, yatırım yapma noktasına geldiğini ifade etti.

A+A-

Koop-Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel, Koop-Süt’ün üreterek, geleceğe emin adımlarla ilerlediğini belirterek, Koop-Süt’ün ortaya konan vizyon ve bilimsel çalışmalarla, kapanma ve satılma noktasından, yatırım yapma noktasına geldiğini ifade etti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden (DAÜ) verilen bilgiye göre, DAÜ Girişimcilik ve İnnovasyon Merkezi ile Koop-Süt Yönetim Kurulu, Koop-Süt’ü, kapanma noktasından yatırım yapma noktasına taşıyan projeyi değerlendirdi. 

DAÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Tanova başkanlığındaki Girişimcilik ve İnnovasyon Merkezi (GİMER) ve İşletme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tümer, İşletme Fakültesi Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İlhan Dalcı, Finans ve Bankacılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eralp Bektaş’tan oluşan bilim heyeti, Koop-Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel’i ziyaret ederek, özerkleştirme projesi ile ilgili gelinen aşamayı yerinde görerek, bilgi aldı.

Ziyarette Koop-Süt Yönetim Kurulu üyesi Tijen Betoncu da hazır bulundu.

TEMEL

Koop-Süt Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Temel görüşmede yaptığı konuşmada, Koop-Süt’ün özelleştirmeden kurtarılması noktasında kurumun vizyonu ile bilimsel gerçekleri birleştirerek projeyi hayata geçiren DAÜ ile Girişimcilik ve İnnovasyon Merkezine teşekkür etti.

Temel, yeni dönemde bilimsel işbirliğinin devam edeceğini belirterek, Koop-Süt ile ilgili yaşanan özerkleştirme sürecinin önemli mesajlar verdiğini ve zor bir süreç olduğuna dikkat çekti.

Bir başarı ve inanç öyküsü olarak Koop-Süt’ün üreterek geleceğe emin adımlarla ilerlediğine vurgu yapan Temel, Koop-Süt’ün, ortaya konan vizyon ve bilimsel çalışmalarla kapanma ve satılma noktasından yatırım yapma noktasına geldiğini, bu çerçevede süreçte emeği geçen herkese kurum ve ülke adına teşekkür etti.

TÜMER

DAÜ Girişimcilik ve İnnovasyon Merkezi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tümer de, Koop-Süt projesinin başarıya ulaşmasında tarafların vizyon birliği yapmalarının önemine işaret ederek, değişim ve gelişimin bilimsel anlayışa dayalı vizyon olduğunu vurguladı.

DAÜ GİMER tarafından ortaya konan proje ile kapanma noktasından bugün çok uzakta olan Koop-Süt’ün Kıbrıs Türk toplumunun diğer özvarlıkları ile ilgili örnek model olduğuna dikkat çeken Tümer, bilimsel anlayışa saygı duyan ve sahip olan tarafların ilgili kesimlerinde desteği ile bu süreçte imkansız gibi gösterileni başardığını ifade ederek GİMER’in desteğinin devam edeceğini belirtti.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.