1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOOP-SÜT ‘FROSTY’ DONDURMA YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ
KOOP-SÜT ‘FROSTY’ DONDURMA YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

KOOP-SÜT ‘FROSTY’ DONDURMA YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

Globalleşen dünyada en büyük tehlikelerden birinin hep aynı markayı kullanmak

A+A-

 

SİBER: “YEREL MARKA AYNI ZAMANDA O ÜLKENİN KÜLTÜRÜDÜR”

TALAT: “KOOP-SÜT ÖNEMLİ BİR MİSYONU YERİNE GETİRİYOR”

ÖZYİĞİT: “KOOPERATİF ÜZERİNDEKİ SİYASİ İŞGAL SONA ERMELİ”

NAİMOĞLULLARI: “BİZ BATTI DİYE GÖZDEN ÇIKARILAN BİR KURUMA SAHİP ÇIKTIK”

Globalleşen dünyada en büyük tehlikelerden birinin hep aynı markayı kullanmak olduğunu söyleyen Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, yerel markaların bir ülkenin kültürünü yansıttığına işaret etti.

Koop-Süt ‘Frosty’ Dondurma Yarışması ödül töreni dün akşam, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ödül törenine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile Koop-Süt Yönetim Kurulu ve Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlulları da katıldı.

SİBER: “YEREL MARKA AYNI ZAMANDA O ÜLKENİN KÜLTÜRÜDÜR”

Globalleşen dünyada en büyük tehlikelerden birinin hep aynı markayı kullanmak olduğunu söyleyen Siber, yerel markaların bir ülkenin kültürünü yansıttığına işaret etti.

Bu kültürel değerlerin yavaş yavaş kaybedilmeye başlandığını ifade eden Siber, Koop-Süt ve Frosty markalarının tanıtımını sağlayan yarışmanın bu yönüyle de önemli olduğunu anlattı.

Siber, yarışmayı düzenleyenleri ve kazananları kutladı.

TALAT: “KOOP-SÜT ÖNEMLİ BİR MİSYONU YERİNE GETİRİYOR”

2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat törende yaptığı konuşmada, Koop-Süt’ün önemli bir misyonu yerine getirdiğini, ifade etti.

“Koop-Süt şimdi galiba tam da doğru rayına oturdu” diyen Talat, şöyle devam etti:

“Bunun öncesinde ne yazık ki kooperatifler gerçek misyonunu yürütemiyordu, devletin güdümü altında birer çiftlik gibi yönetiliyordu. Kar edemiyordu hatta zarar ediyordu. Nitekim batmak üzere olan bir kooperatif kuruluşunu, kooperatiflerimiz satın alarak, sermaye koyarak yeniden canlandırdılar. Doğru olan da buydu.”

Bundan sonra bu güzel örneği daha da geliştirerek, devletle işbirliği içinde sürdürmek gerektiğini dile getiren Talat, yerli ürün, üretim, emek ve sermayenin ülkenin ekonomik faaliyetinin ülkeye kazandırılması için gerekli olduğunu anlattı.

Talat, süt ürünlerinin ithal edilmemesi için Koop-Süt’ün desteklenmesi gerektiğini de kaydetti.

Talat, batma noktasındaki bir işletmeyi karlı bir noktaya getiren Koop-Süt yöneticilerine ve çalışanlara teşekkür ederek, başarılar diledi.

ÖZYİĞİT: “KOOPERATİF ÜZERİNDEKİ SİYASİ İŞGAL SONA ERMELİ”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise konuşmasında, Kıbrıs Türk halkının adadaki varlığında kooperatifçiliğin önemli payı olduğunu ifade etti.

“Ancak maalesef göz bebeğimiz olan kooperatif 30 yıldır siyasi makamların işgali altında” diyen Özyiğit, “Gelmiş geçmiş hükümetler kooperatifi gerçek sahiplerine devretmeyi ya istemedi ya isteyemedi” şeklinde konuştu.

Koop-Süt’ün halka mal edildiğini ve üreten, ürettiğini satan, üreticiye ve tüketiciye de fayda sağlayan bir yapıya kavuştuğunu dile getiren Özyiğit, Koop-Süt’e katkı koyanlara teşekkür etti.

“Kooperatif üzerindeki siyasi işgal sona ermeli, kooperatif, Koop-Süt örneğinde olduğu gibi gerçek sahiplerine, halka devredilmelidir” diyen Özyiğit, kendilerinin hükümete gelmesi halinde bunu gerçekleştireceklerini ifade etti.

NAİMOĞLULLARI: “BİZ BATTI DİYE GÖZDEN ÇIKARILAN BİR KURUMA SAHİP ÇIKTIK”

Koop-Süt’ün, kendileri görevi devralana kadar ciddi sıkıntılar yaşadığını dile getiren Koop-Süt Yönetim Kurulu ve Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlulları, “Biz battı diye gözden çıkarılan bir kuruma sahip çıktık” dedi.

“Koop-Süt’ü düze çıkarırken devletten para istemedik sadece önümüze taş koymasınlar istedik” diyen Naimoğlulları, iç pazarda üretilebilen süt ürünlerine ithal izni verilmemesi gerektiğini anlattı.

Ürettikleri diğer ürünlerle birlikte Frosty dondurmalarını yeniden canlandırmak için çalıştıklarını ifade eden Naimoğulları, vatandaştan yerli ürüne destek vermelerini istedi.

Konuşmaların ardından, jüri üyelerine ve ödül kazananlara plaketleri takdim edildi.

Yıltan Taşçı’ya birincilik ve ikincilik; Cem Kara’ya üçüncülük; Hasan Karlıtaş’a Hayvancılar Birliği Özel Ödülü; Hasan Okanar’a ise Koop-Sen Özel Ödülü için plaketleri verildi.

Daha sonra yarışmaya katılan ve sergilemeye değer bulunan 50 fotoğraftan oluşan serginin açılışı yapıldı.

Açılış kurdelesini Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile Koop-Süt Yönetim Kurulu ve Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğlulları birlikte kesti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.