1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KOOPERATİF GERÇEK SAHİPLERİNE DEVREDİLMELİ”
“KOOPERATİF GERÇEK SAHİPLERİNE DEVREDİLMELİ”

“KOOPERATİF GERÇEK SAHİPLERİNE DEVREDİLMELİ”

“KOOPERATİF GERÇEK SAHİPLERİNE DEVREDİLMELİ”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, son yıllarda “usulsüz ve keyfi icraatlarla anılan”, son olarak da filmlere konu olacak şekilde 3 Milyon TL’lik soygun olayı ile gündeme gelen Kooperatif Merkez Bankası’nın çok yönlü bir şekilde ele alınıp değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Özyiğit, “Kooperatifler siyasi işgalden kurtarılarak, gerçek sahiplerine, yani halka devredilmelidir” dedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit yaptığı açıklamada, KKTC’nin ilanından sonra kurulan Geçiş Hükümeti’nin, ‘bağlı’ bulunan kooperatiflerin temsilcileri tarafından seçilen Yönetim Kurulunu görevden alarak, yerine ‘kayyum’ görevini yürütecek siyasi amaçlı bir yönetim atadığını anımsattı.

Ogünden itibaren kooperatiflerdeki siyasi işgalin sürdüğünü kaydeden Özyiğit, gerçek sahipleri Kıbrıs Türk üreticisi, işçisi, çiftçisi, köylüsü, esnafı, zanaatkarı, memuru ve öğretmeni olması gereken kooperatiflerin, 1984 yılından itibaren kayyum tarafından idare edildiğini vurguladı.

30 yıl önce bazı yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları nedeniyle görevden alınan seçilmiş yönetimin sorgulamasının yapılmaması bir yana, kayyum yönetimi tarafından yargıya taşınacak boyutta keyfilik ve usulsüzlük yapıldığına dikkat çeken Özyiğit, süreç içerisinde Kooperatif Merkez Bankası’nın batırıldığını ve birçok bölümünün de yıllar içerisinde kapatıldığını ifade etti. Özyiğit, siyasi atama neticesinde Kooperatif Merkez Bankası yönetimine atanan kişilerin de yakın yıllarda keyfi ve usulsüz icraatlara karıştıklarını savundu.

Suni gübre olayının mahkemelik olduğunu anımsatan Özyiğit, Başbakanlığa bağlı olan kooperatif yönetiminin, yaşanan son soygun olayında da ciddi ihmali ve tedbirsizliği bulunduğu apaçık ortada iken, genel müdür ve yönetimin halen görevde olmasının manidar olduğunu vurguladı.

Hükümet ile Polis Genel Müdürlüğü’nün işbirliği yaparak olayı aydınlatmak ve faillerle sorumluların cezalandırılmasını sağlamak yerine "çatışır" durumda olmalarının da düşündürücü olduğunu belirten Özyiğit, “Bunun yanı sıra çalınan paranın bir kısmının bulunması ve bulunan para ile ilgili olarak avukatın ortaya attığı iddialar da ciddidir ve mutlaka araştırılmalıdır” dedi.

Polis Genel Müdürü atanması konusunda Cumhurbaşkanlığı ile Başbakanlık arasında yaşanan inatlaşmanın, son soygun olayına da yansıdığını savunan Özyiğit, “polis-hükümet” didişmesine son verilerek, paranın tamamının bulunması, faillerin ve sorumluların cezalandırılması için gerekenin yapılması çağrısında bulundu.

TDP Genel Başkanı Özyiğit ayrıca şunları kaydetti:


“Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu ile Genel Müdür başta olmak üzere, soygun olayında ihmali ve tedbirsizliği bulunan tüm kişiler görevden alınarak haklarında soruşturma başlatılmalıdır. Kooperatif Merkez Bankası derhal gerçek sahiplerine devredilmeli ve 30 yıllık siyasi işgal sona erdirilmelidir. Polisin sivilleşmesi için hazırlanan yasa tasarısı Meclis Genel Kurulu’na getirilerek yasallaştırılmalı ve son dönemde ortaya çıkan şaibeler araştırılarak gerçekler halka açıklanmalıdır”.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.