1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOOPERATİF TEFECİLERİN ELİNE DÜŞTÜ!
KOOPERATİF TEFECİLERİN ELİNE DÜŞTÜ!

KOOPERATİF TEFECİLERİN ELİNE DÜŞTÜ!

2 milyon TL kayıp!

A+A-

Paşaköy Köy Kalkınma Kooperatifi’nde yaşandığı iddia edilen usulsüzlükler köy halkını huzursuz ediyor. Önceki yönetim zamanında devredilen yaklaşık 2 milyon TL’lik paranın hasıraltı edildiğini savunan köylü, maaşlarının da kooperatif tarafından eksik ödendiğini iddia etti.

2 milyon TL kayıp

Paşaköylü vatandaşlar, Paşaköy Köy Kalkınma Kooperatifi sekreteryasının yaptığı usulsüz işler nedeniyle kooperatifin tefecilerle işbirliğine gittiğini iddia etti. Kooperatifte gerçekleştiği ileri sürülen usulsüzlüklerden yönetim kurulunun da rahatsız olduğunu aktaran Paşaköylüler, “Önceki yönetimin devrettiği 2 milyon TL’lik meblağ şu anda ortada yok. Bu para nereye gitti? Yönetimin ön gördüğü tutarlar, kooperatif sekreteryası tarafından faizsiz şekilde tanıdıklara eşe dosta dağıtılıyor. Kimse bu  paraların hesabını sormuyor. Kooperatifte yapılan yasa dışı işlemlerle var olan para, kişisel hesaplara geçiriliyor” dedi.

Şahıs hesabına aktarılan emekli maaşları, daha sonra tefecilerden alınıyor

Emekli olan ve parasının hesabını tutamayan bazı Paşaköylülerin, maaşlarında kesintiye gidildiğini de iddia eden köy halkı, “Parasının hesabını tutamayan birçok yaşlıya eksik ödeme yapıldı. Kimisine de yapılmadı. Bu paralar kimlerin hesabına gidiyor. Kasada eksilen parayı tamamlamak için tefecilerden borç alıyorlar ancak ödemeler eksik ya da yapılmıyor. Paşaköy Köy Kalkınma Kooperatifi batmış durumdadır. Paramızı alamıyoruz, yetkililer acilen kooperatifi incelemeye almalı” diye isyan ettiler.

“Yönetim kurulu rahatsız ancak, müdür sekretaryayı koruyor”

Kooperatif yönetim kurulu üyelerinin de durumdan oldukça rahatsız olduğunu savunan Paşaköy halkı, durumdan haberdar olan müdürün de usulsüzlüğü gerçekleştiren sekretaryayı koruduğunu iddia etti. Usulsüzlüklerin gerçekleştiği bölümde yer alan bazı çalışanların gelen tepkiler üzerine belediye başkanı tanıdıklarını devreye soktuklarını da iddia eden Paşaköy halkı, “Olayı parti içerisinde kapama niyetindeler” ifadelerini kullandı.

“Uzmanlarla çalışma yapılıyor ve yasa dışı işlemlerin üzeri kapatılmaya çalışılıyor”

Köy halkının yapılan usulsüzlükler ve ödenmeyen maaşlar, eksik ödenen miktarlar dolayısı ile huzursuz olması sonucu, kooperatif hesaplarında oynamaya gidildiğini de savunan Paşaköylüler, “Köyde büyük bir huzursuzluk hakim. Bütün köylü ayaklandı. Tanıdık eşe dosta verilen faizsiz kredilerden tutun, emeklilerin maaşlarından yapılan kesintileri şahıs hesaplarına geçirmeye kadar birçok yasa dışı işlem gerçekleşiyor şu an. Aldığımız bilgiye göre bayram süreci boyunca kooperatifte usulsüz işlere imza atan şahıslar başka uzmanlarla hesaplarda oynama yaparak, kooperatifte gerçekleştirdikleri usulsüzlüklerin üzerini kapamaya çalışıyor. Bugün de içerde harıl harıl hesapları denkleştirmek için hesap kitap yapmaktadırlar. Kooperatiften yapılan vurgunun üzeri kapatılmaya çalışılmaktadır” şeklinde konuştular.

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.