1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KÖPEĞİM OLMASAYDI, OĞLUMU MU HACZEDECEKLERDİ?’
KÖPEĞİM OLMASAYDI, OĞLUMU MU HACZEDECEKLERDİ?’

KÖPEĞİM OLMASAYDI, OĞLUMU MU HACZEDECEKLERDİ?’

MUĞLA Bodrum’da çok tartışılacak bir haciz işlemi yaşandı.

A+A-

MUĞLA Bodrum’da çok tartışılacak bir haciz işlemi yaşandı. 50 yaşındaki Mahmut Yazoğlu’nun 7 yıldır çocuğu gibi baktığı Labrador Retriever cinsi ’Ares’ adlı köpeği bin liralık borç için haczedildi. Haczedilen köpeği kendisine yediemin olarak teslim edilen Yazoğlu, "Köpeğim olmasa oğlumu mu haczedeceklerdi?" diyerek, tartışmanın fitilini ateşledi.

Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, ABD’li özel bir şirkette satış müdürlüğü yaptıktan sonra emekli olan Mahmut Yazoğlu, İstanbul Ataşehir’de kafeterya işletmeye başladı. İki yıl önce işyerinin kira sözleşmesi nedeniyle mülk sahibiyle anlaşmazlık yaşayan Yazoğlu, kafeteryasını kapatıp, Muğla’nın Bodrum İlçesi, Gürece Köyü’ne yerleşti.

Ancak, aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle mülk sahibinin açtığı davayı kaybeden Yazoğlu, 9 bin 358 lira ödemeye mahkum edildi. Kafeteryasını kapatırken, su ve elektrik faturalarını ödemiş olmasına rağmen bu dikkate alınmadan 9 bin 358 lira ödeme yapması istendiğini ileri süren Yazoğlu, bu paranın 8 bin 358 lirasını ödedi. Kalan bin liralık bölümün ise ödediğini ileri sürdüğü su ve elektrik faturalarına mahsuben kesti.

d07120345.jpg

Ancak mülk sahibi paranın eksik ödendiğini ileri sürüp, icra takibi başlattı. Yazoğlu’nun eşi Melek Yazoğlu (49) ile yaşadığı Gürece Köyü’ndeki villaya Çarşamba günü, alacaklı vekili avukatı Ahmet Çağlar ile gelen Bodrum 1’inci İcra Müdürlüğü memurları, çiftin 7 yaşındaki Labrador Retriever cinsi ’Ares’ adlı köpeğini haczetti. Haczedilen köpek, yediemin olarak sahibi Mahmut Yazoğlu’na teslim edildi.

Yaşadıklarının şaşkınlığını uzun süre üzerinden atamayan Mahmut Yazoğlu şunları anlattı: "Bu olay psikolojimizi bozdu. Elektrik ve su borçlarını ödediğime dair evrakların dosyaya konulmamış olması nedeniyle hakkımda icra takibi başlatıldı. Bu da yetmiyormuş gibi 7 yıldır çocuğumuz gibi baktığımız köpeğimizi haczettiler. Ares’i icra yoluyla satıp, paralarını alacaklar.

Ares olmasaydı, oğlumu mu haczedeceklerdi? Hukuğun bu şekilde işlediğine inanmak istemiyorum, kötü bir şaka olmalı. Köpeğimizin şu andaki fiyatı zaten bin 500 euro. Ayrıca, bu cins köpekler ailelerinden ayrılamazlar."

5199 Sayılı Hayvan Hakları Kanunu’nun 5’inci madde ve 5’inci fıkrasında ise, "Ticari amaç güdülmeden, bilhassa ev ve bahçesinde bakılan süs hayvanları sahiplerinin borcundan dolayı haczedilemez" hükmü bulunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.