1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÖPEĞİNİ ARABAYA BAĞLAYAN KİŞİ HAKKINDA SICAK GELİŞMELER!
KÖPEĞİNİ ARABAYA BAĞLAYAN KİŞİ HAKKINDA SICAK GELİŞMELER!

KÖPEĞİNİ ARABAYA BAĞLAYAN KİŞİ HAKKINDA SICAK GELİŞMELER!

Hakkında yasal işlem başlatıldı! İşte detaylar;

A+A-

 

Polis “Hayvanlara ezgi” suçunu işleyen A.Y hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

Polis Basın Subaylığı'ndan açıklama şöyle:18.10.2014 tarihinde, saat 14.00 sıralarında, Lefkoşa Kermiya’da A.Y. (E-54), kullanımında bulunan salon araç ile sahibi olduğu köpeği aracının arkasına bağlayıp aracı sürerek köpeğin yaralanmasına sebebiyet vermek suretiyle hayvanlara ezgi suçu işlemiştir. Adı edilen hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.

Asgari ücretin 4 katı tutarında para cezası veya suçun işleniş şekline göre aylık asgari ücretin 6 katı tutarına kadar para cezasına, 1 yıla kadar hapis cezasına veya her iki cezaya birden çarptırılabiliyor.

Hayvana şiddet uygulayan kişileri görenlerin mutlaka polisi arayıp bilgi vermesi bir insanlık borcudur.

Hayvana zarar verme yasasına göre

“6. (1) Bakıcı, her türlü kötü muameleye karşı hayvanları korumak ve ızdırap çekmelerini engellemek için uygun tedbirleri almak zorundadır. (2) Hayvanlarda makul olmayan ölçüde fiziksel veya zihinsel bitkinliğe yol açan, onların biyolojik potansiyelini aşan veya gerekli tıbbi ve Bakanlık tarafından onaylı deneyler hariç, gıda kısıtlaması veya suya erişimi dahil hayvanın sağlık durumuna zarar veren her türlü gereksiz acı, yaralanma veya ızdıraba yol açan herhangi bir kötü muamele yasaktır.

(3) (A) Bir hayvanı aşırı çalıştırmak,  (B) Gerekli tıbbi müdahaleler ve Bakanlık tarafından onaylı deneyler hariç olmak kaydıyla, hayvana doping vermek veya sağlığına zarar veren uyuşturucu madde veya kimyasal madde vermek veya fizyolojik olmayan bir duruma sevk etmek veya acı ve ızdırap çekmelerine yol açan veya başka bir şekilde zarar veren maddeleri içeren gıdalar vermek, (C) Hayvanın bariz yaralanmasına veya merkezi sinir sistemi veya diğer organ sistemlerinin faaliyetinde klinik olarak ispatlanabilir olumsuz değişikliklere yol açacak şekilde nesneler, uyarıcılar veya acı veren maddeler kullanmak, (Ç) Acıyı artıran veya hayvan sağlığına zarar veren bir biçimde doğum sürecine müdahale etmek, (D) Tedavi edilemeyecek derecede hasta, zayıf ve bitkin bir hayvana yaşamını uzatmak amacıyla yardım ederek daimi acı ve ızdırap çekmesine sebep olmak, (E) Av köpeklerinin eğitimi istisna olmak kaydıyla, bir hayvanı bir başka hayvana karşı kışkırtmak, hayvanların yaralanmasına yol açan bir yöntemle bir hayvanı bir başka hayvan kullanarak eğitmek veya sınamak ve onaylanmış deneysel gerekçeler haricinde canlı hayvanları yem olarak kullanmak, (F) Bakanlık kararıyla yapılan hastalık mücadelesi ve Veteriner Hekimin tıbbi gerekçelerle verdiği karar ve uyguladığı bilimsel yöntem hariç olmak kaydıyla, zehir veya ilaç kullanımı yoluyla veya yasaların belirtmediği başka bir yöntemle bir hayvanı öldürmek, (G) Tıbbi nedenler ve onaylanmış deneysel gerekçeler dışındaki herhangi bir gerekçeyle hayvanların tırnaklarını çekmek, dişlerini sökmek, ses tellerini almak, zehir bezlerini almak, sağır veya kör etmek,

(Ğ) Hayvanları, fiziksel durumuna ve özelliklerine uygun olmayan bir şekilde kullanmak, (H) Hayvanı terk etmek. Ancak hayvanın sağlık durumunun ve çevresel özelliklerin buna elvermesi kaydıyla bir vahşi hayvanın doğal ortamına salınması terk etmek olarak değerlendirilmez. (I) Hayvanları, maçlar, çekilişler, bahisler veya benzeri diğer olaylarda bir ödül, ikramiye veya hediye olarak vermek, (İ) Hayvanları dövüştürmek, hayvan dövüşleri düzenlemek, hayvan dövüşlerine katılmak veya hayvan dövüşlerinde hazır bulunmak veya hayvanların dövüşlere katılmasını sağlamak yasaktır.

(4) Hayvanlara kötü muamele yapıldığını gören kişiler Polis Örgütüne ihbarda bulunur. Polis Örgütü gerekli yasal prosedürü uygular ve yapılan ihbarı Bakanlığın bilgisine getirir.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.