1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÖPEKLER HÂLÂ SOKAĞA TERK EDİLİYOR
KÖPEKLER HÂLÂ SOKAĞA TERK EDİLİYOR

KÖPEKLER HÂLÂ SOKAĞA TERK EDİLİYOR

Köpekler hâlâ sokağa terk ediliyor

A+A-

Köpeklerin sokağa terk edilmesini ve köpek hırsızlıklarını önlemek amacıyla yürürlüğe konan Köpek Kayıt Tüzüğü'nde beklenen hedefe ulaşılamadı
 
SADECE 11 BİN 500 KAYIT... Köpek Kayıt Tüzüğü'yle sadece 11 bin 400 köpek kayıt altına alınabilindi. 17 bin 250 köpeğin ise hâlâ kaydının yapılmadığı öğrenildi.

Ceren ÖZBİL  

Köpek Kayıt Tüzüğü'yle istenilen noktaya ulaşılamadı. Köpekler, hâlâ sahipleri tarafından sokağa terk edilmeye devam ediliyor.

Kıbrıs Türk Veterinerler Birliği'nden alınan bilgiye göre, köpeklerin sokağa terk edilmesini engellemek amacıyla hazırlanan Köpek Kayıt Tüzüğü'nün yürürlüğe girmesinden bu yana 11 bin 500 köpek kayıt altına alındı.

17 bin 250 köpeğinse hâlâ sahipleri tarafından kaydı yapılmadı.

Tüzük açık...

Köpek Kayıt Tüzüğü köpeklere çip takılıp, sahibinin kim olduğunun ortaya çıkmasında yardımcı olmayı hedefliyor.

Böylece köpek hırsızlığı ya da köpeğin sokağa terk edilmesi durumunda çalan ya da terk eden tespit edilip cezalandırılabiliyor.

Bu madde tüzükte “sahiplerinin belirlenebileceği şekilde köpeklerin kayıt altına alınması, bu kayıtların ulusal bilgisayarlı bir veri tabanına kayıt edilmesi, başıboş köpek sayısının azaltılması, tehlikeli olarak kabul edilen köpeklerin belirlenmesi ve köpeklerin sağlık durumlarına ilişkin bilgilerin veri tabanında yer almasının sağlanmasıdır” şeklinde yer alıyor.

Sayılı: Yüzde 40'ını kayıt altına alabildik

Kıbrıs Türk Veteriner Hekimler Birliği Başkanı Umut Sayılı, tüzüğün yürürlüğe girmesinin ardından sadece ülkedeki köpeklerin yüzde 40'ını oluşturan 11 bin 500 köpeği kayıt altına alabildiklerini, yüzde 60'ını ise hâlâ kayıt altına alamadıklarını anlattı.

Sayılı, tüzükle hedeflenen noktaya ulaşamadıklarını kaydederek, bu konuda yeniden ve daha sıkı çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Geçmiş dönemde köpeklerin kayıt altına alınması ile ilgili hiçbir şey yapılmadığını belirten Sayılı, yeni hükümetle istişare halinde olduklarını kaydetti.

“İki kişiye bile ceza yazılsa kayıt işi hızlanır”

Sayılı, köpeğine kayıt yaptırmayan iki kişiye bile ceza yapılsa, herkesin köpeğini kaydettirmeye yöneleceğini belirtti.

Ancak şu anda sadece köpeğine ruhsat çıkaranların denetlendiğini söyleyen Sayılı, “köpeğine ruhsat çıkaran zaten kaydını da yaptırmıştır” dedi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.