1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÖPEKLER TAŞUCU’NDAN GERİ DÖNDÜ
KÖPEKLER TAŞUCU’NDAN GERİ DÖNDÜ

KÖPEKLER TAŞUCU’NDAN GERİ DÖNDÜ

Kuzey Kıbrıs’tan İngiltere’ye götürülmek istenen yedi tane köpek, Taşucu Limanı’nda uygulanan kurallarla uygun olmadıkları için KKTC’ye geri döndü.

A+A-

Cyprus Today gazetesi dün bu konuyu manşetinden haber yaptı. Gazete muhabirlerinden Şirin Damdelen’in imzasını taşıyan habere göre, geçtiğimiz Perşembe günü Girne Turizm Limanı’ndan İngiliz Hayvan Kuryeleri (Animal Couriers)  şirketi ile birlikte yola çıkan köpekler, Taşucu Limanı gümrük görevlilerinin, köpeklerin sahipleri olmadan limandan çıkmalarına izin vermediği için Kuzey Kıbrıs’a geri dönmek zorunda kaldı.

Girne Hayvan Kurtarma (KAR) örgütü ile birlikte çalışan ve ev hayvanlarını hava, deniz ve kara yoluyla adaya getirip götüren Hayvan Kuryeleri, söz konusu köpekleri Gazimağusa Limanı’ndan ülke dışına çıkartmak için Mersin’de bulunan büyük bir veteriner kliniği ile işbirliği yaptı.

Hayvan Kuryeleri şirketinden Julia Barber, “Ev hayvanı seyahati ile ilgili Taşucu Limanı’nda herhangi bir uzman bulunmuyor” diyerek kendilerinin neden başkalarının köpeklerini taşıdığını anlamadıklarını ve kişi başına iki ev hayvanı ile seyahat edebilme gibi bir kurallarının olduğunu söyledi.

Barber, Taşucu’ndaki görevlilerin, hayvan sahiplerinin KAR ile imzaladıkları sözleşmenin İngilizce olmasından dolayı yazılanları anlamadıklarını iddia etti.

“Mikroçipleri kabul etmediler ve yerine fotoğraf istediler ancak fotoğraflardaki görüntü de değişken” diyen Barber, Türkiye Elçiliği’nden izin alınması için biriyle anlaştıklarını, bunun nedeninin ise Türkiye Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı kurallarında, “sahibiyle seyahat etmeyen hayvan ev hayvanı değildir” şeklinde bir kural olduğunu ifade etti.  

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.