1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. “KORE VE KIBRIS ŞEHİTLERİ ANITI" AÇILDI
“KORE VE KIBRIS ŞEHİTLERİ ANITI" AÇILDI

“KORE VE KIBRIS ŞEHİTLERİ ANITI" AÇILDI

İzmit ve Güney Kore'nin Pohang şehri arasında kültür bağı oluşturmak amacıyla imzalanan "kardeşlik" anlaşması kapsamında, "Kore ve Kıbrıs Şehitleri Anıtı" açıldı.

A+A-

GÜNEY KORE POHANG BELEDİYE BAŞKANI SUNG HO PARK: "TÜRKLERİN SAYESİNDE EKONOMİK OLARAK DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 11'İNCİ ÜLKESİ OLDUK"

İzmit ve Güney Kore'nin Pohang şehri arasında kültür bağı oluşturmak amacıyla imzalanan "kardeşlik" anlaşması kapsamında, "Kore ve Kıbrıs Şehitleri Anıtı" açıldı.

İzmit Belediyesinin bulunduğu alanda düzenlenen törende konuşan Pohang Belediye Başkanı Sung Ho Park, Kuzey Kore ile yaptıkları savaşta Türkiye'nin 15 bin asker göndererek kendilerine destek olduğunu söyledi.

"Güney Kore halkı, Türkiye'ye karşı her zaman minnet duyuyor ve sevgi besliyor" diyen Park, "Güney Kore'nin 1950 yılına kadar hiçbir şeyinin yoktu. Türklerin sayesinde şimdi ekonomik olarak dünyanın en güçlü 11'inci ülkesi olduk" diye konuştu.

Park, "Biz bugün özgür yaşıyorsak bu, Türklerin sayesindedir. Güney Kore halkı, Türkleri kan kardeşleri olarak görüyor" ifadesini kullandı. İki ülke arasındaki ilişkilerin daha gelişerek devam edeceğini ümit ettiklerini kaydeden Park, konuşmasının ardından Kore'de şehit edilen Türk askerlerinin anısına elinde Türk bayrağıyla asker selamı verdi.

"TÜRK MİLLETİ HER ZAMAN MAĞDURDAN YANA OLDU"

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Türk milletinin var olduğundan bu yana özgürlüğü için mücadele ettiğini vurgulayarak, "Sadece kendi özgürlüğü için değil, başka ulusların özgürlüğü için de elinden geleni yaptmıştır" dedi.

Osmanlı'nın gittiği her yere özgürlük ve refah götürdüğünü anlatan Doğan, Türk milletinin her zaman ezilen ve mağdur olandan yana olduğunu kaydetti. Türkiye'nin, Güney Kore'de insanların yok olma tehlikesine karşı insanlık görevini yerine getirdiğini ifade eden Doğan, Kore şehitleri anıtının iki ülke arasında dostluğun pekişmesine vesile olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından "Kore ve Kıbrıs Şehitleri Anıtı" Doğan, Sung Ho Park, Posco Assan Genel Müdürü Jong Won Kwon, Kore ve Kıbrıs gazileri ile davetliler tarafından açıldı.

Güney Kore heyeti, Kore gazileri ile anıtın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.