1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KORKMAZHAN: “ÇAPRAZ GÖRÜŞMELER SİYASİ SAPLANTILARIN AŞILMASINI SAĞLAYACAK”
KORKMAZHAN: “ÇAPRAZ GÖRÜŞMELER SİYASİ SAPLANTILARIN AŞILMASINI SAĞLAYACAK”

KORKMAZHAN: “ÇAPRAZ GÖRÜŞMELER SİYASİ SAPLANTILARIN AŞILMASINI SAĞLAYACAK”

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, müzakerecilerin Yunanistan ve Türkiye’ye yaptığı ziyaretler...

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, müzakerecilerin Yunanistan ve Türkiye’ye yaptığı ziyaretler ile Kıbrıs müzakerelerinde yeni bir döneme girildiğini belirterek, çapraz görüşmeler ile bir takım siyasi saplantıların aşılacağını ve çözüm için daha iyi bir diyalog ortamının oluşacağını kaydetti.

Abdullah Korkmazhan, çapraz görüşmeler ile Türkiye ve Yunanistan’ın, bu güne kadar reddettiklerinin aksine Kıbrıs sorunundan sorumlu ve taraf olduklarını kabul ettiklerini belirtti.

Korkmazhan yağtığı yazılı açıklamada, “Yeni müzakere süreci tüm tarafların bir biriyle doğrudan temas kurup, her konuda müzakere yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. Dolayısı ile çapraz görüşmelerin önümüzdeki süreçte daha sık ve daha derinlemesine gerçekleşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Korkmazhan, yeni müzakere sürecinin kapsamlı federal çözüm ile sonuçlanması, güven arttırıcı önlemlerin süreci destekleyici ve paralel bir şekilde hayata geçirilmesini talep ettiklerini vurguladı.

“Federal Kıbrıs, Kıbrıslı Türkler ile Kıbrıslı Rumlar arasında olduğu gibi Türkiye ve Yunanistan arasında da işbirliği ve barış köprüsü olacaktır” diyen Korkmazhan, kapsamlı çözümün Kıbrıs sorunu ile ilgili tüm tarafların çıkarına olduğunu, sorunun en erken zamanda kapsamlı bir çözüme kavuşması için BKP’nin tüm gücü ile çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.