1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KORKMAZHAN LİMASOL’DA DÜZENLENEN İKİ TOPLUMLU ETKİNLİĞE KATILDI
KORKMAZHAN LİMASOL’DA DÜZENLENEN İKİ TOPLUMLU ETKİNLİĞE KATILDI

KORKMAZHAN LİMASOL’DA DÜZENLENEN İKİ TOPLUMLU ETKİNLİĞE KATILDI

KORKMAZHAN LİMASOL’DA DÜZENLENEN İKİ TOPLUMLU ETKİNLİĞE KATILDI

A+A-

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP)  Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Limasol’da düzenlenen iki toplumlu bir etkinliğe katılarak konuşma yaptı.

AKEL Limasol Örgütü ve Ayos Nikolaos’un Olimpos Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte Korkmazhan’a BKP Gençlik Meclisi üyesi  gençler de eşlik etti.

BKP’den yapılan açıklamaya göre, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ve Kıbrıs Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas da katıldı.
BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan etkinlite yaptığı konuşmada, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların bir araya gelip, ortak geleceklerine dair düşüncelerini paylaşmak ve nasıl bir geleceğe ulaşmak istediklerini tartışmalarının çok değerli olduğunu kaydetti.

Korkmazhan, “Ne yazık ki geçmişte bunu başaramadık. Konuşamadık, tartışamadık, ortak geleceğimiz hakkında ortak kararlar veremedik. Ortak geleceğimizi birlikte şekillediremedik. Her iki taraftaki kendilerini milliyetçi olarak tanımlayan kesimler buna imkan bırakmadı. Enosis ve Takism ülküleri adına toplumlarımızı bir birini kırdırdılar” dedi.

Her iki taraftaki statükocu kesimlerin yıllarca çözümsüzlüğe yatırım yaptığını savunan Korkmazhan, statükonun ömrünün artık tükendiğini ileri sürdü ve Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların büyük bir kesiminin çözüm ve barış istediği görüşünü dile getirdi.

Kısa süre önce gerçekleşen seçimlerde Kıbrıslı Türk toplumunun değişimden, erken federal çözümden ve barıştan yana güçlü bir irade beyanında bulunduğunu, BKP’nin de desteklediği, seçim kampanyasında aktif bir şekilde çalıştığı Mustafa Akıncı’nın yüzde 60 oranında oy alarak yeni toplum lideri olduğunu vurgulayan Korkmazhan, Akıncı’nın şahsında Kıbrıs Türk toplumunun erken federal çözüme onay verdiğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.