1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KORKTUĞU BAŞINA GELMEDİ!
KORKTUĞU BAŞINA GELMEDİ!

KORKTUĞU BAŞINA GELMEDİ!

Neydi ne oldu...

A+A-

İngiliz ordusunun cinsiyet değiştiren ilk subayı olan Yüzbaşı Hannah Winterbourne, “Bir erkek bedeninde yaşarken kendimi kandırıyordum” dedi. Cinsiyet değiştirmenin ordudaki kariyerinin sona ermesine neden olabileceğini düşündüğünü söyleyen Winterbourne, ordunun onu olduğu gibi kabullendiğini görünce çok mutlu olduğunu ve rahatladığını söyledi.

Basına ilk kez konuşan 27 yaşındaki Winterbourne, Afganistan’daki Bastion Kampı’nda görev yaparken kadın olmak istediğine karar verdiğini söyledi.

Winterbourne, İngiliz Sun gazetesine verdiği röportajda “Cinsiyet değiştirmek Afganistan’da savaşmaktan çok daha zordu” dedi.

27470694.jpg

Winterbourne, “Her şey değişim için gereken cesareti bulmakta bitiyor. Ve bu hiç de kolay değil. Afganistan’dayken sürekli rol yapıyordum. Kaldığımız barınakta yedi erkek neredeyse üst üste yaşıyordu. Kendim olabileceğim hiçbir alan yoktu. Sonunda cinsel tercihlerimi açıklamayı ve hem kendimi hem de yaşam biçimimi değiştirmeyi seçtim” diye konuştu.

Kararını verdikten sonra cinsiyet değiştirmek istediğini üstlerine söylediğini belirten Winterbourne, bundan sonra hormon terapisine başladığını, sakallarını aldırdığını ve ameliyat olduğunu söyledi.

Geçirdiği değişimin en zorlu kısmının yeni bir isim seçmek olduğunu belirten Winterbourne, “Ama insanlar beni yeni ismimle çağırmaya başladığında kendimle gurur duydum. Bu süreç ailem için çok zordu. Benim için endişeleniyor, artık normal bir hayat süremeyeceğimi düşünüyorlardı. Ama sonunda bu süreçle nasıl baş ettiğimi görünce benimle gurur duydular” dedi.

27470693.jpg

Cinsiyet değiştirmenin ordudaki kariyerinin sona ermesine neden olabileceğini düşündüğünü söyleyen Winterbourne, ordunun onu olduğu gibi kabullendiğini görünce çok mutlu olduğunu ve rahatladığını belirtti.

Orduya genç yaşta girdiğini ve ordu sponsorluğunda üniversitede elektrik-elektronik mühendisliği eğitimi aldığını söyleyen Winterbourne “İnsanlar ordunun tutucu bir erkekler kulübü olduğunu düşünüyor. Ancak aslında İngiliz ordusu çok ileri görüşlü bir kurum” dedi.

Şu anda Kraliyet Elektrik Mühendisleri Birliği’nde yüzbaşı olarak görev yapan ve cinsiyet değiştirmek isteyen askerlere destek hizmeti veren Winterbourne, “Ben aslında ordudaki binlerce yüzbaşıdan sadece biriyim. Umarım beni görmek, benzer sorunlarla yüzleşen askerlere umut oluyordur” dedi.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.