1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KORKU FİLMİ GİBİ AMA GERÇEK
KORKU FİLMİ GİBİ AMA GERÇEK

KORKU FİLMİ GİBİ AMA GERÇEK

ABD'de Bir Islahevi Dehşet Evine DönüşmüşABD'de 2011'e kadar erkek çocukların ıslah edildiği Dozier Okulu'ndaki dehşet gün yüzüne çıktı.Yetkililer ıslahevinin mezarlığında işkenceyle öldürülüp havluya sarılarak gömülen 50 ceset buldu.

A+A-

ABD'de 2011'e kadar erkek çocukların ıslah edildiği Dozier Okulu'ndaki dehşet gün yüzüne çıktı. Yetkililer ıslahevinin mezarlığında işkenceyle öldürülüp havluya sarılarak gömülen 50 ceset buldu.

ABD tarihinin en karanlık trajedilerinden biriyle yüzleşiyor. Güney Florida eyaletinde 1900'lerden 2011'e kadar erkek suçlu çocukların kapatıldığı tartışmalı Dozier Islahevi'nin mezarlığında işkenceyle öldürülen küçük kurbanların cesetleri gün yüzüne çıktı.

Okuldan kaçarak kurtulan çocuklar, ölen çocukların akrabaları ve Senatör Bill Nelson’un baskıları neticesinde okul arazisi mezarlığında Mart ayında kazılar başlamış ve onlarca ceset bulunmuştu.

Güney Florida Üniversitesi’nden bir Adli Antropolog ekibinin yürüttüğü çalışmalarda 50'den isimsiz gömülen fazla ceset çıkarıldı. Üniversite sözcüsü Lara Wade, mezarlıkta 19 defin bölgesi daha tespit ettiklerini açıkladı.

Yaklaşık 60 santimetre derinliğe gömülen kurbanların cesetleri üzerinde işkence izlerine rastlandığını anlatan Wade, "Küçük kurbanların üzerinde kimliklerine dair bir işaret yok. Bir bölümü havlulara sarılı halde gömülmüş" dedi. Özellikle 1934-1973 yılları arasında islaheviyle ilgili korkunç haberler ortaya atılmış ancak ABD hükümeti gerekli araştırmaya yapmamıştı. Çocuğu islahevine gönderildikten sonra ölüm haberini alan ailelere 'zatürre nedeniyle hayatını kaybetmiştir' raporu gönderilmişti. Üniversitenin kazı çalışmalarına çocuklarını islahevinde kaybeden ailelerin yanı sıra ıslahevinden kaçanlar da yardım ediyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.