1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KORKUDAN 2 AY GİZLEDİ
KORKUDAN 2 AY GİZLEDİ

KORKUDAN 2 AY GİZLEDİ

Korkudan 2 ay gizledi

A+A-

Alacak-verecek meselesi yüzünden Muhammed’i kaçırıp, sopa ile döven ve silah zoruyla çırıl çıplak soyduktan sonra videoya çekip, tehdit etmekle suçlanan Ahmet Cengiz’in evinde mermi ve bıçak bulundu

Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’ta son dönemlerde alacak verecek meselesi yüzünden hızla artan şiddet ve darp olaylarına bir yenisi daha eklendi. Lefkoşa’da geçen nisan ayında gerçekleşen ve duyanlara, ‘Neler oluyor’ dedirttiren olayda, Ahmet Cengiz isimli zanlı, alacak-verecek meselesi yüzünden Muhammed Mustafa’yı kaçırıp, sopa ile dövdü, silah zoruyla çırıl çıplak soyduktan sonra görüntüsünü videoya çekip, tehdit etti.

Olaydan sonra büyük korku yaşayan ve 2 ay gizlenen Muhammed Mustafa, önceki gün polise giderek Ahmet Cengiz hakkında şikayette bulundu. Zanlının evinde ve aracında polis tarafından yapılan aramada Muhammed’in darp edildiği bir metre uzunluğundaki tahta sopa, 2 adet kurusıkı mermi, 11 santim uzunluğunda bıçak bulundu. Lefkoşa’da mahkemeye çıkarılan zanlı hakkında tutukluluk emri alındı.

Nisandaki olay Haziran’da ortaya çıktı
Lefkoşa’da alacak verecek meselesi yüzünden Nisan ayında yaşanan adam kaçırma olayı Haziran ayında ortaya çıktı. Ahmet Cengiz, alacağı olduğunu öne sürdüğü Iraklı Muhammed Niyazi Mahmod ve Azmira Kadir’in yerini bulmak için arkadaşları Muhammed Mustafa’yı kaçırıp, darp edip silah zoru çırılçıplak soyduktan sonra cep telefonu ile kayda aldı. Yaşanan olay önceki gün polise bildirilirken Ahmet Cengiz’in evinde ve aracında yapılan aramada mermi ve bıçak bulundu.

Zorla aracına bindirip villasına götürdü
İddialar ve bulunan kanunsuz emareler nedeni ile gözaltına alınan zanlı hakkında soruşturma başlatılırken dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada aktarılan iddialara göre zanlı Cengiz, 28 Nisan tarihinde Hamitköy bölgesinde konuşmak amacı ile buluştuğu Muhammed Mustafa’yı, zorla aracına bindirip, yine Hamitköy bölgesinde bulunan villasına götürdü. Cengiz, Mustafa’yı tahta sopa ile darp edip, silah zoru ile çırılçıplak soyduktan sonra cep telefonu ile çıplak görüntülerini kayda aldı.

“Bu görüntüleri herkese yayacağım”
Zanlı Cengiz, çıplak görüntüleri kayda aldıktan sonra, “Eğer Muhammed ile Azmira’nın yerini söylemezsen seni öldüreceğim, bu görüntüleri her yere yayacağım" söyleyerek Mustafa’yı tehdit ettiği.
Lefkoşa’nın göbeğinde Nisan ayında yaşanan bu olay polise 14 Haziran tarihinde bildirildi. Şikâyet üzerine aynı gün zanlı Cengiz’in evine polis ekiplerince baskın düzenlendi. Zanlının evinde yapılan aramada Mustafa’nın darp edilmesi için kullanıldığı düşünülen bir metre uzunluğundaki tahta sopa, 2 adet kurusıkı mermi bulunurken, zanlının aracında yapılan aramada ise 11 santim uzunluğunda bıçak bulundu.

Akşam gözaltına alındı
Ev ve aracında yapılan aramalar sonucu kanunsuz mermi ve bıçak bulunan zanlı akşam saat 21.30 sıralarında gözaltına alındı.
Hakkında, “Zorla adam kaçırma, ciddi darp, kanunsuz bıçak ve mermi bulundurma” suçlarından soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da duruşmaya çıkarıldı. Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, Nisan ayında yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattıklarını, zanlının suç ortağı olduğuna inandıklarını söyledi. Polis, zanlının evinde yapılan aramada bazı emareler bulunduğunu ancak sözü edilen tabancanın ise bulunamadığını belirtti. Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.