1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KORKUDAN SOKAĞA ÇIKAMIYORUZ”
“KORKUDAN SOKAĞA ÇIKAMIYORUZ”

“KORKUDAN SOKAĞA ÇIKAMIYORUZ”

“KORKUDAN SOKAĞA ÇIKAMIYORUZ”

A+A-

Metehan Sosyal Konutlar bölgesi sakinleri, başıboş gezen sokak köpeklerinin kendilerine ve çocuklarına saldırdığını söyleyerek belediyeyi göreve davet etti.

Başkent Lefkoşa’daki Metehan Sosyal Konutları sakinleri, bugünlerde bölgelerini mesken tutan  başıboş sokak köpeklerinden yana dertli. 
 
Bölge sakinleri, “Başıboş köpekler yüzünden hem çocuklarımız hem de kendimiz için son derece endişeliyiz, bu hayvanlar aç susuz sokakalarda geziyorlar, her an bir tanesi bize veya çocuğumuza saldırabilir” şeklinde konuştu.
 
Lefkoşa Türk Belediyesi yetkililerine konuyla ilgili defalarca ihbarda bulunmalarına karşın kimsenin bu önemli sorunla ilgilenmediğini anlatan bir vatandaş, “Geçenlerde yeni doğum yapmış bir köpek komşularımıza saldırdı” dedi. 
 
Bölgede yer alan parkın çevresinde yeterli ışıklandırmanın olmaması nedeniyle havanın kararmasıyla parkın içinde yürüyüş yapmak hatta bölgeden geçmenin bile son derece tehlikeli olduğunun altını çizen vatandaşlar, “Kazara buraya akşam saatlerinde yolunuz düşsse başıboş köpekler size saldırıyor, hatta bırakın yaya gitmeyi arabanızla bile bölgenin civarından geçseniz bu hayvanlar arkanızdan koşturur” diye konuştu. 
Açıklamalarında “Biz köpek düşmanı değiliz” diyen bölge sakinleri, belediyenin bir an önce gerekeni yapıp bu hayvanların da sağlığı açısından onları barınağa taşımasını talep etti. 

 

Bölge sakinleri ne dedi?

 

Akile Hansoy: Belediye ilgilenmiyor

 

“Bir aydır bu köpekler bu mahallede. Köpekleri küçüklüğümden beri çok  seviyorum ama, bu hayvanların insanlara saldırmasından sokağa çıkmaktan korkar oldum. Belediyeyi kaç kere aradık. Ama ilgilenen kimse olmadı. Biz hayvan sevmiyoruz demedik ama bu hayvan tehlike arz ediyor. En azından bir barınakta olamsı daha iyi olacaktır.”

 

Aylin Özova: Bu bölge unutuldu
“Belediye bizim bölgeyi  terk etti. Bir aydır  arıyoruz ama kimse gelip bu köpeklerle ilgilenmiyor. Bir hafta önce köpek bana saldırdı. Elimi ısırıyordu ancak atik davranarak kurtuldum . Belediyeye durumu aktardık, gelip ilgileneceğiz dediler, fakat kimse ilgilenmedi. Çoluğumuz çocuğumuz var. Ben bile artık mahalleden korkumdan yürüyerek geçemiyorum. Arabaya binmeden bu sokaktan geçmem.”

 

Emine Davutoğlu (Muhtar): Önlem için neyi bekliyorlar?

 

“Yaklaşık 25-30 gündür yavrulayan bu köpek mahallede. Köpek zaten saldırgandı doğurunca hayvan daha da asileşti. Şimdiye kadar iki vatandaşı ısırdı. Sokaktan geçen herkesi de kovalıyor. Defalarca belediyeye haber verip köpekle ilgili bir şeyler yapmalarını istedik. Yetkililer bana hep ilgileneceklerini ama köpek barınağını dolu olduğunu söyledi. Biz hayvanlara kötülük yapmak isteyen insanlar değiliz. Sadece bu köpeğin barınakta olmasını istiyoruz. İlla ki bir çocuğa bu köpeğin saldırıp zarar vermesini mi bekliyorlar. Bir çocuk bu köpek yüzünden yaralanacak, ya da ölecek olursa bunun sorumlusu belediyedir.”


 

Hıvsiye Acaroğlu: Köpekleri barınağa alsınlar
“Bu köpek bana da saldırdı. Belediyenin gelip bir aydır almasını bekliyoruz ama ne gelen var ne giden. Bizi kaale alan bile yok. Mahallede tek köpek bu da değil. Bir sürü köpek var. Ve sokaktan geçen herkesi kovalıyorlar. Bu köpeklerin barınağa alınmasını istiyoruz.”


 

Sonay Çelik: Eşime saldırdı
“Geçenlerde eşim markete gitmek için evden çıktı. Bir geldi elinden ısırılmış. Eşim zor kaçtı. Belediyeye haber verdik ama muhtarın da dediği gibi kimse gelimiyor. Korkudan apartmandan çıkamaz olduk. Belediye bu mahalleyi terk etti zaten. köpek korkusundan dışarı çıkamıyoruz. Köpeklerden korkmam aksine çok severim. Ama bu köpek saldırganlaştı. Herkese saldırıyor.
 
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.