1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Korkulan oldu! Irma Kasırgası Florida'da...
Korkulan oldu! Irma Kasırgası Florida'da...

Korkulan oldu! Irma Kasırgası Florida'da...

Bir kişi öldü

A+A-

Karayipler ve Küba'da 26 kişinin hayatına mal olan Irma Kasırgası ABD'nin Florida eyaletine ulaştı. Kasırgada ilk can kaybı haberi bir saat dolmadan geldi. Reuters haber ajansı bir kişinin öldüğü bilgisini paylaşırken, bazı kaynaklar en az 3 can kaybı olduğunu belirtiyor. Faciada ufak çaplı yaralanmalar da yaşanıyor.

Yetkililer uyarıyor: Hayati tehlike söz konusu...

Ulusal Kasırga Merkezi Irma'nın saatte 12 kilometre hızla kuzey ve kuzeybatı yönüne doğru ilerlediğini belirtiyor. Eyalette şu anda bir milyondan fazla konuta elektrik verilemiyor.

Irma Kasırgası Florida'ya ulaştı. İlk olarak eyaletin Florida Keys adı verilen grup adalarından giriş yapan Irma Kasırgası artık karada etkisini gösteriyor.

Kasırganın başlamasından kısa bir süre sonra ilk can kaybı haberi geldi. Reuters haber ajansı bir adamın fırtına sebebiyle meydana gelen bir kamyonet kazasında hayatını kaybettiğini açıkladı. Polis söz konusu olayın kasırgada kayda geçen ilk can kaybı olduğunu söyledi.

1223.jpeg

Bir milyondan fazla konutta elektrik kesintisi

Florida Enerji ve Işık şirketi tarafında yapılan açıklamaya göre eyalet genelinde bir milyondan fazla ev ve iş yerine elektrik verilemiyor.

Günlerdir kasırgaya karşı önlem alan ABD kıyılarında su seviyesi gittikçe artıyor. Florida'da dalga boyu 4,5 metreye ulaştı. Sosyal medyada hortum görüntüleri paylaşılıyor.

'İşte sonunda burada! Tanrı herkesi korusun'

ABD Başkanı Donald Trump Florida kıyılarına ulaşan Irma Kasırgası ile ilgili Amerikalıları bu sözlerle uyardı.

'Burayı terk edin, hayatta kalamazsınız'

Dün 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilme kararının ardından rakam daha da yükseldi. Yetkililer şu ana kadar 6 milyon 300 bin kişinin bölgeyi terk ettiğini açıkladı. Florida valisi dün yaptığı açıklamada 'Burayı hemen terke edin. Hayatta kalamazsınız' uyarısını yapmıştı.

ABD Hava Kuvvetleri bölgedeki tahliye işlemleri için 'Fırtına Avcısı' olarak bilinen WC-130J 'Super Hercules' askeri tahliye uçaklarını gönderdi.

Kasırganın şiddeti kategori dörde yükseltildi. Dün gece 200 binden fazla eve elektrik verilemedi.

Miami'de uyarıları ciddiye almayanlar var

Florida eyaletinin Miami kentinde yapılan tüm uyarıları ciddiye almayarak, bölgeyi terk etmeyenler de var.  Haber ajanslarına yansıyan karelerde insanlar şiddetli yağmura rağmen sokaklara çıkıp eğleniyor.

Kasırga hafta içinde Karayipler'de 26 can kaybına neden olmuştu. Karayipler'in ardından Küba sahillerini vuran Irma Kasırgası Küba'da büyük hasar yarattı. Küba'nın kuzey sahillerindeki oteller bomboş kaldı.

son-dakika-korkulan-oldu-irma-kasirgasi-florida-da-bir-kisi-oldu-9839581.jpegson-dakika-korkulan-oldu-irma-kasirgasi-florida-da-bir-kisi-oldu-9839583.jpegson-dakika-sadece-saatler-kaldi-dalgalar-4-5-metreye-ulasti-9837969.jpeg

CANLI GÖRÜNTÜLER;

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.