1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KORKUNÇ İDDİA
KORKUNÇ İDDİA

KORKUNÇ İDDİA

Satılıyorlar..

A+A-

Merkezi Ankara’da bulunan Anadolu Kadın Hareketi’nin, yurt gezileri devam ediyor. Hareketin öncüleri bu kez de Mardin’de bölgenin etkin sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Hareketin Lideri Birsen Temir, “Bölgede sorunlara bir de Suriye’den gelen mültecilerin dramları eklenmiş durumdadır. Ankara, İstanbul gibi büyük illerden gelen yaşça çok büyük kişiler bu mülteci çocukları para karşılığı ailelerinden alarak yanlarında götürmektedirler” dedi. 

Türkiye’nin tamamını kucaklama anlayışı ile yola çıkan Anadolu Kadın Hareketi, çalışmalarını bu çerçevede sürdürüyor. İç Anadolu, Marmara, Karadeniz ve Ege’de kadın ve çevre konularında çalışmalar yapan Anadolu Kadın Hareketi, bu kez de Mardin’i ziyaret etti. Hareketin Lideri Birsen Temir ve beraberindekiler bölgede hem çok önemli görüşmelerde bulundu, hem de Mardin’in tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Mardin temaslarıyla ilgili bilgi veren Birsen Temir, ağırlıklı olarak kadın dernekleriyle görüşmeler yaptıklarını, ziyaretlerde hem ülke genelindeki, hem de Mardin özelindeki kadınların sorunlarını görüştüklerini ifade etti. 

BÖLGEDEKİ SURİYELİ ÇOCUKLAR SATILIYOR

Mardin’deki görüşmeler ve araştırmalarında ortaya çıkan tablonun çok da içacıcı olmadığını kaydeden Birsen Temir, şunları kaydetti:

“Kadınların sorunlarını öne çıkarmaya çalışırken, ülkemizin özellikle Doğu ve Güneydoğu’sunda bu sorunların artarak devam ettiğini görmenin üzüntüsü ve endişesi içerisindeyiz. Kadınlara yönelik taciz, tecavüz, dayak gibi akla gelebilecek türlü şiddetlere, son dönemlerde arazi anlaşmazlığı ve kan davasının neden olduğu cinayetler de eklenmiştir. Ne yazık ki arazi anlaşmazlığı ve kan davasıyla ilgili çatışmalarda artık kadınlar ve çocuklar yaşamını yitirmektedir. Bölgede kadınlarımıza dönük bu çağdışı eylemler artarak sürerken, çocuk gelinler gerçeği de utanç abidesi olarak karşımızda durmaya devam etmektedir ve ne yazık ki bu sorunlara bir de Suriye’den gelen mültecilerin dramları eklenmiş durumdadır. Ankara, İstanbul gibi büyük illerden gelen yaşça çok büyük kişiler bu mülteci çocukları para karşılığı ailelerinden alarak yanlarında götürmektedirler. Vicdanları yaralayan bu insanlık dramı hepimizi derin üzüntülere sürüklemiştir. Diğer yandan kenti kısacık bir gezintiye çıktığınızda adım başı dilenen çocuk ve kadınlar gözünüze çarpmaktadır." 

Sefaletin bu kadar yoğunlaştığı kentte, Suriyeli mültecilerinde bunda etkisi olduğunu söyleyen Temir yetkilileri göreve çağırdı. 

KADINLAR İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ

Anadolu Kadın Hareketi olarak Mardin’deki kadınların ve kız çocuklarının yaşadıkları sorunlara ilişkin çalışmalarının Ankara’da da masaya yatırılacağını ifade eden Birsen Temir, “Sorunların çözümü konusunda öncelikle biz kadınların el birliği, işbirliği yapması gerekmektedir. Her görüş ve düşünceyi kucaklayan bir yapı olan Anadolu Kadın Hareketi’nin öncüleri olarak bizim için Türk, Kürt, Laz, Alevi olmak değil, insan olmak önemlidir. Etnik kökeni, ırkı, dili ve dini ne olursa bu topraklarda yaşayan tüm kadınlarla birlikte hareket etmek, sorunların çözümünde işbirliği yapmak zorundayız” dedi. 

Anadolu Kadın Hareketi yöneticileri Mardin temasları esnasında, ağabeyini kaybeden Mardin Milletvekili Ahmet Türk’ü de ziyaret ederek, başsağlığı dileklerini iletti.

Vatan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.