1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KORKUNÇ ŞEKİLDE CAN VEREN İŞÇİNİN ARDINA...
KORKUNÇ ŞEKİLDE CAN VEREN İŞÇİNİN ARDINA...

KORKUNÇ ŞEKİLDE CAN VEREN İŞÇİNİN ARDINA...

Korkunç şekilde can verdi

A+A-

 

10 gün arayla ikinci ölümlü iş kazası…

Mutluyaka kavşağında Arpalıklı Ltd.’in sürdürdüğü fiber optik kablo döşemek için devam eden yol kazı çalışmalarında dozer ile kepçe arasında sıkışan 37 yaşındaki Suriye uyruklu Hussein Hajhsseıno korkunç şekilde can verdi.

Ölümlü iş kazalarının ardı arkası kesilmiyor…  Mutluyaka kavşağında dün saat 12:00 sıralarında meydana gelen iş kazasında dozer ile kepçe arasına sıkışan 37 yaşındaki Suriye uyruklu Hussein Hajhsseıno isimli işçi feci şekilde hayatını kaybetti.

İş kazası,  Mağusa-Lefkoşa anayolu üzerinde Mutluyaka kavşağında fiber optik kablo döşemek için devam eden kazı çalışmaları sırasında Arpalıklı Ltd.’e ait dozerin bir parçasının bozulması üzerine araçtan inerek parçayı tamir eden Hajhsseıno’nun,  kabine uzandığı esnada iş makinesinin çalışması sonucu dozer ile kepçe arasında sıkışmasıyla meydana geldi.

Kaza sonrasında Suriye uyruklu işçi Hajhsseıno, olay yerinde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden işçinin 15 gün önce Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a çalışmak için geldiği öğrenildi.

Polisler uzun süre inceleme yaptı

Kaza sonrasında olay yerine gelen polis ekipleri, uzun süre inceleme yaptı.

Ekipler, iş makinesini inceleyerek, kazanın nasıl olduğunu anlamaya çalıştı.

10 günde 2. ölümlü iş kazası

Öte yandan 10 gün içerisinde 2. ölümlü iş kazasının yaşanması, iş sağlığı ve güvenliği konusunu bir kez daha gündeme taşıdı.

Hatırlanacağı üzere 4 Eylül tarihinde Girne Turizm Limanı yakınlarında hotel inşaatında çalışan 19 yaşındaki Cuma Cemiloğlu, göçük altında kalarak feci şekilde yaşamını yitirmişti.
-------------------------------------------------------------------------------
Başbakan, ihmal iddialarını reddetmişti

Anımsanacağı üzere Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi, geçtiğimiz hafta Girne’de bir inşaatta meydana gelen iş kazasına da değinmişti.

Yorgancıoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş güvenliği konusunda takipçi olduğunu, “bakanlığın yeterince tedbir almadığı” iddialarının doğru olmadığını belirtmişti.

Bakanlığın her inşaatta bir görevli bulundurmasının mümkün olmadığını, ancak denetimlerin yapıldığını ve bundan sonra da yapılmaya devam edeceğini vurgulayan Yorgancıoğlu, bu olayın da takipçisi olunacağını, olayda ihmali olanlara da yasalar çerçevesinde gerekenlerin yapılacağını kaydetmişti.

 

YD

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.