1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KORKUTELİ KAVŞAĞINDA FECİ KAZA
KORKUTELİ KAVŞAĞINDA FECİ KAZA

KORKUTELİ KAVŞAĞINDA FECİ KAZA

Köyüne gitmek için anayolun karşısına geçmek isteyen 25 yaşındaki Fettah Acu, aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti

A+A-

Gazimağusa- Lefkoşa anayolu Korkuteli kavşağında dün gece meydana gelen trafik kazasında Korkutelili 25 yaşındaki Fettah Acu hayatını kaybetti.

Talihsiz gencin, köyünden Gazimağusa’ya gitmek için anayolun karşısına otostop çekmek için geçtiği,bir süre bekledikten sonra kendisini alması için hiçbir aracının durmaması üzerine de yeniden köyüne gitmek için çift şeritli anayolda karşıya geçmek istediği sırada Nijeryalı 19 yaşındaki Muhammed Saminu Hussain’in kullandığı aracın kendisine çarpması sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Fettah Acu’nun araç çarpması sonucu metrelerce sürüklenerek hayatını kaybettiği kaza, Gazimağusa- Lefkoşa anayolu Korkuteli kavşağında saat 20.45’te meydana geldi.

Fettah Acu’nun ölüm haberini alan aile bireyleri sinir krizi geçirdi. Talihsiz gencin, 6 kardeşin en küçüğü ve bekâr olduğu da öğrenildi.

Köylerinden bir genci trafik kazasında hayatını kaybettiği haberini alan Korkuteli köylüleri kaza yerine koştu.

Korkuteli kavşağında sürekli trafik kazaları meydana geldiğinden yakınan köylüler, birçok kez talep etmelerine rağmen kavşağa hız tespit kamerası koymayan yetkililere ateş püskürdü.

Köylüler ailelerinden en az bir kişinin bu kavşakta kaza geçirdiğine ve ciddi şekilde yaralandığına dikkat çekerlerken, kavşakta daha önce de ölümlü kazalar gerçekleştiğini bildirdiler.

Korkuteli köyü sakinleri, Gazimağusa- Lefkoşa anayolunda birçok kavşakta hız tespit kamerası bulunmasına rağmen, Korkuteli kavşağında hız tespit kamerası ve yeterli aydınlatma bulunmadığından şikâyet ettiler.

Köylüler, yetkilileri bir an önce göreve çağırırken, ilerleyen günlerde kavşakta eylem yapacaklarını da söylediler.

Acılı aile de kavşak üzerinde trafik açısından yeterli güvenlik önlemi alınmadığı için adeta ateş püskürdü. Fettah Acu’nun ölüm haberini alan aile bireyleri zaman zaman sinirlerine hâkim olamadı.

Polisten alınan bilgiye göre, 25 yaşındaki Fettah Acu kavşak üzerinde Korkuteli köyüne gitmek için karşıya geçmek istediği sırada, 19 yaşındaki Nijeryalı Muhammed Saminu Hussain’in kullandığı ZMD 877 plakalı Hyundai marka kiralık aracın çarpması sonucu asfalt üzerinde metrelerce sürüklenerek ağır yaralandı.

Fettah Acu’ya çarpan aracın ise çarpma noktasından yaklaşık 80 metre uzaklıkta durabildiği gözlemlendi.

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nden gelen ambulansla acil servise kaldırılan talihsiz gencin bir süre sonra ölüm haberi alındı.

Yaşanan acı kaza ile ilgili soruşturma başlatan Dörtyol Polisi, Fettah Acu’ya aracıyla çarparak tedbirsizlik sonucu ölümüne sebebiyet veren Muhammed Saminu Hussain’i de gözaltına aldığı öğrenildi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.