1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KÖROĞLU NE TUTUKLANDI NE DE GÖZALTINA ALINDI!"
"KÖROĞLU NE TUTUKLANDI NE DE GÖZALTINA ALINDI!"

"KÖROĞLU NE TUTUKLANDI NE DE GÖZALTINA ALINDI!"

“Köroğlu ne tutuklandı ne de göz altına alındı”

A+A-

Anestezist Süleyman Köroğlu’un avukatları Yusuf Ergüçlü ve Hüseyin Malyalı müvekkilleri ile ilgili işlemler konusunda ortak açıklama yaptı

Estetik ameliyatı sırasında yaşamını yitiren Anıl Aktunçlar’ın ölümü konusunda dün mahkemeye çıkarılarak teminata bağlanan anestezist Süleyman Köroğlu’un avukatları Yusuf Ergüçlü ve Hüseyin Malyalı, müvekkilleriyle ilgili basında çıkan haberlere cevap verdi.

Yusuf Ergüçlü ve Hüseyin Malyalı tarafından yapılan ortak açıklamada 13.01.2017 tarihinde gerçekleştirilen ve Köroğlu’nun da ameliyatın ekibinde Anestezist olarak bulunduğu ameliyattan sonra çeşitli internet haber sitelerinde ve gazetelerde Süleyman Köroğlu’nu zan altında bırakacak ifadeler bulunduğunu belirtildi.

“Tutuklanma veya göz altı olmadı”

Açıklamada Dr. Süleyman Köroğlu “Göz altına” alınma veya tutuklanma durumunun oluşmadığı kaydedilerek bu meseleyle ilgili aleyhinde halihazırda getirilmiş bir dava bulunmadığı kaydedildi.

Ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: Dolayısıyla da bu türden gerek yazılı ve/veya görsel basında ve/veya internet sitelerinde bu şekilde verilmiş olan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Henüz hakkında açılmış bir dava bile bulunmayan müvekkilimizin “suçlu bulundu” algısı yaratılarak henüz başlamamış olan ve hakkında dava açılıp açılmayacağı hususu bile belli olmayan Müvekkilimizin hakkında sanki bir dava açılmış ve mahkum edilmişçesine haberler yapılarak kamuoyunun hedefine konması hususu da izah edilebilir bir durum olmayıp sosyal, psikolojik ve ailevi yaşamının da alt üst olmasına sebebiyet vermektedir.

Lefkoşa’da özel Etik Hastanesi’nde estetik ameliyatı olduktan sonra hayatını kaybeden Sn. Merhume Anıl Aktunçlar’ın kaybından müvekkilimin hatası sonucu neden olduğunu haksız bir şekilde yazan, “tutuklandı” ve/veya “göz altına alındı” şeklindeki gerçeği yansıtmayan iddiaları ortaya atan ilgili yayın organlarını da esefle kınadığımızı belirtmek isteriz. Ne yazık ki bu konuyla ilgili çıkan haberlerin çok büyük bir kısmı gerçeği yansıtmayan haksız ve mesnetsiz iddialardır. Yayınlanan haberler değerlendirildiğinde ortaya çıkmaktadır ki müvekkilimizin bu meseleye ilişkin olarak getirilmiş bir davası olmamasına rağmen, anılan medya kuruluşları suçluyu ve suçsuzu belirleyip bunu da ilan etmeye çalışmaktadır. Oysa ki herkes tarafından da bilinmekte olduğu üzere herhangi bir kimsenin, bir meseleye ilişkin suçlu olup olmadığı hususunun tespiti Muhterem Mahkemelerimizin görev alanıdır. Bu olaya ilişkin de henüz açılmış bir dava gündemde değildir. Tüm medya kuruluşlarımızı evrensel hukuk prensiplerinden olan “Suçluluğu ispatlanıncaya kadar herkes masumdur” ilkesine uygun hareket etmeye ve hakkında anılan meseleye ilişkin olarak getirilmiş bir dava olmamasına rağmen, sanki yargılama yapılıp sona ermiş ve suçlu bulunup ilan edilmiş gibi haberler yapmamaya davet ederiz. Aksi durum Müvekkilimizin kişisel haklarına tecavüzün devam edeceği anlamına gelecektir ki bu durumda da tarafımızca gereken hukuki adımlar da atılacaktır.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.