1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KORTUN: “ÇAĞDAŞ MEDYANIN ROLÜ VAZGEÇİLMEZ”
KORTUN: “ÇAĞDAŞ MEDYANIN ROLÜ VAZGEÇİLMEZ”

KORTUN: “ÇAĞDAŞ MEDYANIN ROLÜ VAZGEÇİLMEZ”

KTGB, en temel insan haklarından olan özgür düşünce ve kendini ifade etme hakkının

A+A-

KORTUN: “ÇAĞDAŞ MEDYANIN ROLÜ VAZGEÇİLMEZ”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), en temel insan haklarından olan özgür düşünce ve kendini ifade etme hakkının en etkin şekilde yaşama geçirilmesinde, çağdaş bir medyanın oynadığı olumlu rolün vazgeçilmez olduğunu vurguladı.

Birlik, demokrasinin işlevselliğinde stratejik bir görevi olan medya sektöründe çalışanların yoğun,  zaman tanımaz mesailerinin çok yıpratıcı olduğunu belirterek, birçok ülkede olduğu gibi, basın mensuplarına erken emeklilik hakları sağlanarak motive edilmesini istedi.

KTGB Asbaşkanı Mustafa Kortun, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, Kıbrıs’ta ilk Türkçe gazete Ümid’in 135., bir Kıbrıslı Türk tarafından çıkarılan ilk Türkçe gazete Saded’in ise 125. yılında Kıbrıs Türk halkının çağdaş bir enformasyon toplumuna evrilmesinin somut verilerini yaşamaktan mutluluk ve kıvanç duyduklarını belirtti.

Medyanın tarihsel ve vazgeçilmez misyonunun, “yurttaşların bireysel ve kurumsal olarak düşünce, görüş ve duygularını özgür bir şekilde toplum düzeyinde birbirleriyle özgür ve sınırlamasız olarak paylaşmaları, özellikle toplumun bütününü ilgilendiren ve kamu yararının söz konusu olduğu konularda sağlıklı ve demokratik tartışma platformlarının oluşturularak en sağlıklı ve doğru kararların uzlaşılarak alınabilmesine katkıda bulunmak olduğunu” belirten Kortun, özgür medyadan uzak toplumların çatışmalarının yakın coğrafyadan ibretle izlendiğini kaydetti.

KTGB Asbaşkanı Kortun, tarihsel süreç içinde basında emek vererek, ülkedeki insan hakları, hukuk ve demokratik kuralların yerleştirilmesi ve geliştirilmesine katkı yapan tüm basın mensuplarını andıklarını, hatırladıklarını, selamladıklarını ve teşekkür ettiklerini belirtti.

KTGB’nin gittikçe daha da nicelik kazanan medyanın aynı paralelde nitelik olarak da çağdaş ve demokratik ve etik değerlerle donatılması için yürüttükleri çalışmalara değinen Kortun, Medya Etik Kurulu’nun uyarıcı, yol gösterici, medya etiği anlayışını daha ileri düzeye taşıyacak olan çalışmalar ortaya koyduğunu; özel hayatın gizliliğiyle ilgili yasada değişikliklere katkı yaptıklarını ve çağdaş bir Basın Yasası için de çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Kortun mesajında, tüm basın çalışanlarının Basın Günü’nü kutladı ve yurttaşlar için daha güzel günler diledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.