1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KORUYUCU SAĞLIK SİSTEMİ DEVLET POLİTİKASI HALİNE GETİRİLMELİ”
“KORUYUCU SAĞLIK SİSTEMİ DEVLET POLİTİKASI HALİNE GETİRİLMELİ”

“KORUYUCU SAĞLIK SİSTEMİ DEVLET POLİTİKASI HALİNE GETİRİLMELİ”

Diyabet...

A+A-

OYMACI: “KORUYUCU SAĞLIK SİSTEMİ DEVLET POLİTİKASI HALİNE GETİRİLMELİ”

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Başkanı Mustafa Oymacı, koruyucu sağlık sisteminin bir devlet politikası şeklinde geliştirilip ilaçlı tedavi sistemine entegre edilmesi, herkesin bu sistem içerisinde yer alması ve devletin yaşam tarzı değişikliğini politika olarak zorunlu uygulaması gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Diyabet Derneği Başkanı Mustafa Oymacı, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Oymacı mesajında, diyabet konusunda devletin  sorumlulukları ve atması gereken adımlar bulunduğunu belirterek, diyabet gibi kronik hastalıkların sadece ilaçla tedavi edilemediğine dikkat çekti.

“Ülkemizde hızla gelişen obezite ve diyabet gibi hastalıklara ‘dur’ demek zorundayız” diyen Oymacı, diyabetle ilgili bir “devlet politikası” oluşturulması gerektiğini, bu nedenle de koruyucu sağlık sistemi hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Diyabet Derneği olarak  ellerinden  geleni yapmaya gayret etiklerini anlatan Oymacı, 5 yıl önce başlattıkları “Diyabet Önlenebilir” kampanyasını sürdürdüklerini, bu ay içerisinde bir dizi etkinlik başlatacaklarını ifade etti.

20 Kasım’da  “diyabet çalıştayı” düzenleyeceklerini belirten Oymacı, bu çalıştayda Kuzey Kıbrıs’ta diyabetin geldiği nokta ve yapılanların, yapılamayanların ortaya konmasının amaçlandığını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.