1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOŞARAK KARŞIYA GEÇMEK İSTEDİ!
KOŞARAK KARŞIYA GEÇMEK İSTEDİ!

KOŞARAK KARŞIYA GEÇMEK İSTEDİ!

Gönyeli Yenikent Defne sokakta;

A+A-

 

Muavini bulunmayan okul servisinden inen ve tek başına karşıya geçmeye çalıştığı esnada arabanın çarptığı 8 yaşındaki Mehmet Binici’nin ayağı kırıldı

Çiğdem AYDIN

Gönyeli Yenikent Defne sokakta dün öğlen saat 13.20 civarında meydana gelen kaza yürekleri ağızlara getirdi. 9 Eylül İlkokulu öğrencilerini taşıyan TAR 661 plakalı yolcu otobüsünün yaşları 7 ile 11 arasında değişen çocukları okul sonrası evlerine bıraktığı sırada yaşanan kaza velileri ayağa kaldırdı.

Kaza, Gönyeli  Yenikent’te ikamet eden 8  yaşındaki minik  Mehmet Binici’nin, TAR 661 plakalı muavinsiz otobüsten inip koşarak karşıya geçtiği sırada Merih Evrim yönetimindeki HM  503  plakalı aracın çarpması sonucu gerçekleşti.

HM 503 plakalı otomobilin çarptığı minik Mehmet, olay yerine çağrılan ambulansla yaralı vaziyette Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yetkililerden, Mehmet Binici’nin ayak bileğinin kırıldığı ve alçıya alındığı öğrenildi. Binici’nin, gerekli tetkiklerinin yapılmasının ardından taburcu edildiği öğrenildi.


“Muavin talep ettim verilmedi…”

Diyalog’a konuşan otobüs şoförü Mehmet Önem ise, “40 defadır talep ediyorum otobüste çocuk taşıyorum hepsi küçük bana muavin lazım diye kimse aldırış etmiyor” dedi. Kaza nedeniyle kendisinin de çok korktuğunu belirten Önem, “Allah’tan çocuğa ciddi bir şey olmadı, hepimizin verilmiş sadakası varmış” ifadelerini kullandı.

Muavin bulundurmamak yasal suç

 Öte yandan Lefkoşa Trafik şubesinden alınan bilgiye göre, özellikle çocukların taşındığı toplu taşıma araçlarında yasal olarak muavin bulundurulması gerektiği belirtildi. Kazayı duyan veliler ise Defne Sokağa gelerek hem otobüs şoförüne hem de okul yönetimine tepki gösterdi. Çocuklarını kaza yerinden almak için gelen veliler otobüste muavin bulundurulmaması ve denetimin yapılmamasını sert bir dille eleştirdi.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.