1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KOSOVA-SIRBİSTAN ARASINDA GERGİNLİK!
KOSOVA-SIRBİSTAN ARASINDA GERGİNLİK!

KOSOVA-SIRBİSTAN ARASINDA GERGİNLİK!

Kosova ile Sırbistan arasında ilişkileri normalleştirme anlaşması uygulama safhasında iken, sınırda devriyede bulunan Sırp Jandarması, sınır ihlali yaparak Kosova topraklarına girdi.

A+A-

Kosova, Sırbistan sınırında bulunan Karaçevo kentinin Ugari Köyü'ne giren Sırp Jandarması, sınır ihlalinde bulundu. Kamenica Belediye Başkanı Şayip Surdulli, durumu Kosova sınırlarını korumakla görevli olan Barış Gücü (KFOR) komutanlarına bildirdi.

Bu bölgede görevli olan KFOR komutanlarıyla bir araya gelen Surdulli, Binbaşı Jonathan T.Hrtsock'tan ihlallerini durdurulmasını istedi. Görüşme ardından Kosova basınına açıklama yapan Surdulli, Sırp Jandarmasının Kosova topraklarına girmesini önlemek amacıyla KFOR'un halkın endişesini merkeze ileteceğinin teminatını aldığını bildirdi. Sırp jandarmasının Kosova topraklarına ikinci defa girmesiyle ilgili Kosova Hükümeti ve Kosova polisi henüz bir açıklama yapmazken, çok sayıda kişi, sivil toplum kuruluşları ve Uçk Gazileri örgütleri, Sırp Jandarmasının Kosova topraklarına girmesini durdurmak için hükümeti göreve davet etti.

Ayrıca gayri resmi bilgilere göre Başbakan Haşim Taçi bu konuyu 24 Temmuz'da İvica Daçiç ile Brüksel'de görüşecek Sırp Jandarmasının Kosova topraklarına girdiği anları bir kişi telefonla görüntüledi.

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.