1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOŞULLARI AÇIKLADI!
KOŞULLARI AÇIKLADI!

KOŞULLARI AÇIKLADI!

31 Aralık 2015’den sonra KKTC vatandaşlığı veya daimi ikametgah izni aranacak

A+A-

 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, taksi sürme izni için 31 Haziran 2015 itibarı, otobüs ve minibüs sürme izni için ise 31 Aralık 2015’den sonra KKTC vatandaşlığı veya daimi ikametgah izni aranacağını açıkladı.

Hasan Taçoy,  Havaalanı Taksiciler Birliği’nden bir heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, yarın Bakanlar Kurulunun gündemine, 31 Haziran 2015 itibarıyla taksi şoförlerinde ya KKTC vatandaşlığı veya daimi ikamet izni aranmasını öngören toplu taşımacılıkla ilgili bir tüzük taslağı sunacağını belirtti.

KKTC vatandaşlığı veya daimi ikamet belgesinin, 31 Aralık 2015 itibarıyla ise otobüs veya minibüs kullanma izni için de aranacağını kaydeden  Taçoy, “Çalışma izinli kişilere yolcu taşıma izni verilmeyecek” dedi.

Hedefin 2016’dan itibaren yolcu taşıyan vasıta sürücülerinin KKTC trafiğini ve yollarını bilenler olması olduğunu kaydeden Taçoy, “Devlet bir kamu vasıtası izni verirken, bunu kendi ülkesinde yaşayanlara bir istihdam kapısı olarak görüyor” diye konuştu. Taçoy, Birlik yetkililerinden bu konuda gerekli çalışmaları yapmalarını talep etti.

Havaalanı Taksiciler Birliği’nin yeni inşa edilecek olan havaalanında taksicilere yer verilmesi ile ilgili endişelerine de atıfta bulunan Taçoy, bu konuda tedbir almanın Bakanlığın görevleri arasında olduğunu söyledi.

Bakan Taçoy ayrıca Ercan Havaalanında yeni pist ve terminal inşaatının bir an önce başlatılması için hükümet olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirdi.

POLAT

Havaalanı Taksiciler Birliği Başkanı Seydi Polat ise, kabulde yaptığı konuşmada, Havaalanının özel şirkete verilmesiyle taksicilerin sıkıntılar yaşadığını, daha sonra sorunun çözüldüğünü, ancak Havaalanı’nda yeni terminal yapıldığında benzer sıkıntıları yaşamak istemediklerini ifade etti.

Polat, Havaalanında çalışan 36 taksici için gerekli tedbirlerin en erken zamanda alınmasını istedi.

ATICILIK FEDERASYONU

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, KKTC Atıcılık Federasyonu yetkililerini de kabul etti.

Bakan Taçoy, kabulde yaptığı konuşmada, ferdi spor dallarının daha da yaygınlaştırılması, ferdi spor dallarında başarı elde etmenin yollarının aranması gerektiğini belirtti.

Küçük yerleşim birimlerinde spor alanlarının yapımı konusunda çok talep geldiğini kaydeden Taçoy, ekip sporlarının yanında ferdi spor dallarının da gelişmesi için yatırımların yapılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Milli Takımında yarışan 4 KKTC vatandaşına da atıfta bulunan Taçoy, uluslar arası alanda yarışma şanınsın da önemine dikkat çekti.

KKTC atıcılık Federasyonu Başkanı Türker Yiğitcan ise Federasyon çatısı altında 54 kulübün ve bin 345 sporcu faaliyet gösterdiğini, bin 100 kişinin de devamlı olarak atıcılık sporu yaptığını anlattı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.