1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOTAK, KASULİDİS’İN AÇIKLAMASINI ELEŞTİRDİ
KOTAK, KASULİDİS’İN AÇIKLAMASINI ELEŞTİRDİ

KOTAK, KASULİDİS’İN AÇIKLAMASINI ELEŞTİRDİ

Serhat Kotak, Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in “müzakerelerdeki görüş ayrılıklarıyla” ilgili açıklamasını eleştirdi.

A+A-

KOTAK: “RUM TARAFININ UZLAŞMAZ TUTUMUNUN SON MARİFETİ” 

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Dışilişkiler Sekreteri Serhat Kotak, Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in “müzakerelerdeki görüş ayrılıklarıyla” ilgili açıklamasını eleştirerek, “Rum tarafının uzlaşmaz tutumunun son marifeti” ifadesini kullandı.

DP-UG’den yapılan yazılı açıklamaya göre Kotak, “Kasulidis, resmen olası çözümün Kıbrıs Türk tarafının Rum tezlerini kabulüyle mümkün olacağını, tehditvari bir şekilde dünyanın yüzüne savurmuştur” dedi.

Rum tarafının bu tutumunun “kabul edilemez” olduğunu belirten Kotak, bunun müzakere masasını da olumsuz etkileyeceğini ifade etti.

Kotak, “Ya Türk tarafı Kıbrıs sorununun çözülebilmesi için bazı önemli tezlerini değiştirecek ya da Kıbrıs sorunu çözülmeyecek” diyen Kasulidis’in, Rum tarafının gerçek amacının “Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti’nde azınlık olarak yer almaları” olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

“GERÇEK AMAÇ GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ”

Kotak konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Rum Lider Anastasiades’in en yakın çalışma arkadaşlarından olan ve kabinesinde yer alan Kasulidis’in sarf ettiği sözler, bizlere ve tüm dünyaya bir tehdit olarak söylenmiştir. Müzakerelerde gelinen bu noktada böylesine tehditkar bir davranışın sergilenmesi üzücü olmakla beraber Rum tarafının gerçek amacını da açıkça gözler önüne sermesinden dolayı çok önemlidir” dedi.

Anastasiades’in masaya zorla getirilmesinden sonra tamamen uzlaşmaz bir tutum sergilediğini belirten Kotak, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Rum tarafı Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devam etmesini ve basit Anayasal değişikliklerle Kıbrıslı Türklere azınlık hakları vererek kendi egemenliklerini tüm adaya yaymak istemektedirler. Anastasiades ve ekibinin tüm davranış ve açıklamaları bu yöndedir. Son günlerde Yunan Başbakanı Samaras’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmede de bu görüşü vurgulaması, ardından Kasulidis’in son açıklaması artık Rumların gerçek amacının ne olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Bu gelişmelerin müzakere masasını olumsuz etkileyeceği kesindir”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.