1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOTAK: “SALDIRIYI YAPAN KİŞİLERİ ‘BİR AVUÇ AŞIRI MİLLİYETÇİ’ DİYE GEÇİŞTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL”
KOTAK: “SALDIRIYI YAPAN KİŞİLERİ ‘BİR AVUÇ AŞIRI MİLLİYETÇİ’ DİYE GEÇİŞTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL”

KOTAK: “SALDIRIYI YAPAN KİŞİLERİ ‘BİR AVUÇ AŞIRI MİLLİYETÇİ’ DİYE GEÇİŞTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Dışilişkiler Sekreteri Serhat Kotak 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a Limasol’da yapılan saldırıyı kınadı, “Saldırıyı yapan kişileri ‘bir avuç aşırı milliyetçi’ diye geçiştirmek mümkün değil” dedi.

A+A-

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Dışilişkiler Sekreteri Serhat Kotak 2.Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a Limasol’da yapılan saldırıyı kınadı,  “Saldırıyı yapan kişileri ‘bir avuç aşırı milliyetçi’ diye geçiştirmek mümkün değil” dedi.

Kotak konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada ELAM tarafından düzenlenen saldırının adadaki her iki halkın güvensizliğini daha kötü bir noktaya taşıyacağına inanç belirtti.

“YAŞANANLAR MÜZAKERE MASASINDA NE KADAR DİKKATLİ OLUNMASI GEREKTİĞİNİ HEPİMİZE BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”

Saldırıya karşı Rum polisinin yeterli önlem almadığını ve bunun düşündürücü olduğunu söyleyen Serhat Kotak, “Yaşananlar müzakere masasında ne kadar dikkatli olunması gerektiğini hepimize bir kez daha gösterdi” dedi.

“Kıbrıs’ta olası bir anlaşmayla tüm sorunların biteceğini söylemek şu an için mümkün değil” ifadesine yer veren Kotak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu olay, müzakere sürecinin hızlandığı bu günlerde temkinli ve doğru temellere inşa edilmeyen ve Kıbrıs Türk halkının toplumsal ve bireysel güvenliğini garanti altına almayan bir anlaşmaya zorlanırsak ne gibi kötü sonuçların doğabileceğinin ABD tarafından anlaşılması açısından da önemlidir.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.