1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KOTAK’IN 3. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ...
KOTAK’IN 3. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ...

KOTAK’IN 3. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ...

Vedat Çelik, İsmet Kotak’ı 3. ölüm yıldönümünde rahmet ve saygıyla andıklarını belirtti.

A+A-

ÇELİK: “GELECEK NESİLLERİMİZİN ÖRNEK VE REHBER ALMASI GEREKEN ÇOK DEĞERLİ BİR İNSANIMIZ”

Parlamenterler Birliği Başkanı Vedat Çelik, gazeteci-yazar, politikacı ve eski bakanlardan İsmet Kotak’ı 3. ölüm yıldönümünde rahmet ve saygıyla andıklarını belirtti.

Çelik, ölüm yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, Kotak’ın, 72 yıllık ömründe yorulmak, durmak bilmeden azim ve kararlılıkla mücadele ederek sığdırdığı sayısız hizmet ve bıraktığı eserlerle her zaman hatırlanacağını kaydetti.

İsmet Kotak’ın hayatın her alanında ülkeye ve halka yaptığı katkıların, geride bıraktığı eserlerin saymakla bitmeyecek kadar çok olduğunu ifade eden Çelik, Kotak’ın lise sıralarında iken TMT saflarında ulusal mücadeleye katıldığını anlattı.

Kotak’ın, ilerleyen süreçte bu mücadelesini hayatın siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik her alanına yaydığını ve bunu son nefesini verdiği güne kadar azim ve kararlılıkla sürdürdüğüne dikkat çeken Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ulusal davada, parlamenter yaşamında, kooperatif harekette, çalışma hayatında sendikal mücadeleye yaptığı katkılarla, iskân ve sosyal konut çabalarında, ekonomik kalkınma mücadelesinde, basın yaşamında, uluslararası ilişkilerde unutulmaz hizmetleri ve değeri ölçülemez katkıları vardır. Bir ömür boyunca her gün kaleme aldığı makalelerinde halkımıza doğruları gösterme çabasını aralıksız sürdürmüştür.

Sayın Kotak anılarımızda ölümsüz bir yer yapmış bir mücadele arkadaşımız olduğu kadar, gelecek nesillerimizin örnek ve rehber alması gereken çok değerli bir insanımızdır.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.