1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÖY SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!
KÖY SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!

KÖY SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!

Korkuteli'nde tarla kavgası

A+A-

Korkuteli’nde yıllardır 8 kişinin ekim yapmak için devletten kiraladığı tarlaların bu yıl aynı köyden tek bir kişiye kiralanması, köyde ortalığın karışmasına neden oldu

“GERİ İSTİYORUZ”:

Yıllarca ekim yapıp ekmek parasını çıkardıkları tarlaların ellerinden alınarak bu yıl başkasına kiralanmasından şikayet eden Korkutelililer, tarlaların kendilerine yeniden kiralanmasını istedi. Köylüler, aksi takdirde köydeki gerginliğin artacağı uyarısını yaptı.

Korkuteli’nde 8 tane vatandaşın yıllardır ekim yapıp devlete kirasını ödediği tarlaların ellerinden alınıp yine aynı köyden bir kişiye kiralanması köyü savaş alanına çevirdi.

Ekim yaptığı tarlalar ellerinden alınarak bir başkasına kiralanan Korkutelililer,  bu tarlaların kendilerine yeniden kiralanmasını istiyor.

Köylüler, bu tarlaların geri verilmemesi durumunda köydeki gerginliğin daha artacağı uyarısı yaptı.

Polis devrede…

Korkuteli’nde yaşanan gerginlik polise kadar yansıdı. Polis ekiplerinin köy içerisinde gerginlik yaşanmaması adına köyü sürekli denetim altında tutuğu öğrenildi.

Ayrıca ekim yaptığı tarlası elinden alınarak bir başkasına kiralanan köylüler polisin kendilerine sürekli uyarı yaptığı belirtti.

“Çözüm bulsunlar”

Konuşan köylüler, bu soruna çözüm bulunması için devlet yetkililerine çağrı yaptı. Köylüler, ayrıca 8 kişinin kullanımında olan bu tarlaların nasıl ve ne şekilde tek bir kişiye kiralandığı konusunda da açıklama istedi.

Köylüler ne dedi?

Celil Acu

“1977 yılından veridir ben bu araziye ekiyorum. Bu yıl bir başkasına verildiğini öğrendik. Bu sadece benim ekim yaptığım tarla değil diğer köylülerinde elindeki tarla alınıp ayni kişiye ekmesi için verildi. Biz tarlalarımızı geri istiyoruz. Bizim geçim kaynağımız bu. Yoksa devlet bize yeni iş bulsun. Geçimimizi nasıl sağlayacağız. Nasıl olabilir de 8 kişinin ekmek yediği tarlalar tek bir kişiye verilir.”

Bilal Güner
“32 senedir ektiğim tarla elimden alındı ve başka birine verildi. Bizim geçim kaynağımız tarlalarımız. Nasıl olurda bu kadar kişinin tarlası elinden alınıp bir kişiye verilir. Ayrıca biz bu tarlaların elimizden alındığını polisin biz söylemesinin ardından öğrendik. Biz tarlalarımızı geri istiyoruz.”

İsa Bayır
“30 senedir ektiğim tarla elimden alındı. Geçimimi bununla sağlıyordu. Hayvanlarımda orada. Benim altı çocuğum var. Şimdi evime nasıl ekmek götüreceğim. Ayrıca bu tarlaların verildiği kişi geçen yıl ekim yapmamasına rağmen kuraklık mazot desteği parası aldı. Bunu savcılığa ilettim.”

Celil Acu kirasını devlete düzenli olarak ödediğine dikkat çekti ve “neden yıllardır ekim yaptığı tarla elimden alınıyor” diye sordu

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.