1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÖYE SOKMADILAR!
KÖYE SOKMADILAR!

KÖYE SOKMADILAR!

14 yaşındaki kız çocuğu ile cinsel ilişkiye giren Remzi Çil ile Mehmet Çelen köye dönmeyi denedi ancak;

A+A-

Gazimağusa’ya bağlı Güvercinlik’te14 yaşındaki kız çocuğu ile cinsel ilişkiye giren ve tutuksuz yargılanan 65 yaşındaki Remzi Çil ile 54 yaşındaki Mehmet Çelen, dün yeniden köye dönmeyi denedi. Köy sakinleri buna izin vermeyince ortamın gerildiği Güvercinlik’te polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Çil ile Çelen daha sonra polis tarafından köyden uzaklaştırıldı. Remzi Çil ve Mehmet Çelen’e köyde tepkiler çığ gibi. Köy halkı dün  2 şahsın evinin yakınında toplanırken, polis 2 zanlıyı köyden uzaklaştırarak olası bir olayı önledi.

İmza topladılar

Küçük kız çocuğu ile ilişkiye giren iki şahsa tepki gösteren köy halkı,  kaymakamlığa konu şahısları köyde istemediklerine dair gönderilmek amacı ile aralarında imza topladı. Diyalog’a konuşan küçük kızın ailesi ve köy sakinleri, konu şahısları köylerinde görmek istemediklerini ve köyün konu şahıslardan son derece rahatsız olduğunu söyledi. Köy sakinleri, konu şahısların mahkeme tarafından teminata bağlanmasına da tepki gösterdi.

Hamdi Aladağ: Bu kız benim değil de hakim veya savcının kızı olsaydı bu şahıslar 10 bin TL karşılığında serbest kalırmar mıydı? Biz bu meseleyi adalete bırakmıştık, ancak serbest kalmalarını asla onaylamıyoruz, gerekeni yapmasını biz de bilirdik, köy halkı da bu durumdan son derece huzursuz, hepsi sonuna kadar bizi destekliyor, bu insanları bu köyde kesinlikle görmek istemiyoruz yoksa kan dökülecek. 10 bin TL’ye namus satılmaz.

Bekir Aladağ: Biz bugüne kadar sesimizi hiç çıkarmadık, her şeyi adalete bıraktık, bu 10 bin TL ile çözülecek bir mesele değildir, o zaman herkes cebine 10 bin TL koysun sokağa çıksın. Biz bu insanları kesinlikle bu köyde istemiyoruz. Bütün köyün tepkisi de bu yöndedir.

Ertürk Güler: Biz köyümüzde böyle insanları istemiyoruz, suçlarını kabul ettikleri halde serbest bırakıldıkları için mahkemeyi de kınıyoruz. Kefalet ile nasıl serbest kalırlar? Güvercinlik köylüleri olarak kesinlikle bu insanların köye geri dönmesini istemiyoruz.

İsmail Çokdal: Bu olayı yadırgıyoruz, bu adamları burada istemiyoruz, bütün köylüler huzursuz, mahkemeyi de verdiği karardan ötürü kınıyoruz. Yetkililer gerekeni yapsınlar  ve iki kişi yüzünden bütün köy birbirine girmesin.

Uğur Şafak: Bu üzücü olaydan dolayı köylü mahkemenin kararına çok tepkili, köy huzursuz,  daha büyük olaylar çıkmaması için yetkililerden önlem almalarını istiyoruz.

Ahmet Topal: 1975 yılında bu köye 37 hane olarak ilk gelen aile biziz, bu köyün kurucularındanız diyebilirim ve bugüne kadar böylesi bir olay görmedim, mahkeme kararına tepkiliyiz, namus para ile satılmaz, bu iş 10 bin TL ile çözülmez.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.