1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÖYLÜ İSYAN ETTİ, BELEDİYE BAŞKANI YALANLADI...
KÖYLÜ İSYAN ETTİ, BELEDİYE BAŞKANI YALANLADI...

KÖYLÜ İSYAN ETTİ, BELEDİYE BAŞKANI YALANLADI...

"Dikmen Belediyesi ayrımcılık yapıyor"...

A+A-

Şirinevler’de ikamet eden Savcı Demir, Dikmen Belediyesi’ni “siyasi nedenlerle”, “haksız” yere su saatini sökmek ile suçladı. Köy Muhtarı Ertan Beşiktaş ise Demir’in iddialarını destekledi. Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ise iddiaları yalanladı

DEMİR: BELEDİYE VATANDAŞI AYIRIYOR:Savcı Demir, Dikmen Belediyesi’nin köylüler arasında ayrımcılık yaptığını iddia etti. Demir: Belediye, adıma kayıtlı olmayan bir su saatinin borcunu ödemediğim için babamın adına kayıtlı olan su saatini söktü. Beni susuz bırakan Dikmen Belediyesi, kişiye göre tarife uyguluyor. Ayrımcılığın nedeni ise partizanlık

ÇELEBİ: HAK EDEN HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALIR: Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Savcı Demir’in kaçak su kullandığını, su saatinin de bu nedenle söküldüğünü söyledi. Hakkındaki iddiaların tümünün asılsız olduğunu ifade eden Çelebi, belediyeye olan yükümlülüklerini yerine getiren her vatandaşın hak ettiği hizmeti aldığını kaydetti

Şirinevler’de ikamet eden Savcı Demir isimli vatandaş, kendisine ait olmayan 2 bin 300 TL’lik su borcu nedeni ile belediyenin kısa süre önce evinin suyunu kestiğini, dün de aynı gerekçe ile su saatinin belediye çalışanları tarafından sökülerek alındığını iddia etti.

Demir’in iddialarına destek belirten köy muhtarı Ertan Beşiktaş ise belediyenin ayrıca köye yeterli hizmet götürmediğini, su tarifelerinin ise kişiye özel uygulandığını öne sürdü.

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi ise gerek belediyeye bağlı köyler gerekse o köylerde ikamet eden vatandaşlar arasında herhangi bir ayrım yapılmasının mümkün olmadığını söyledi.
İddiaların tümünün asılsız olduğunu ifade eden Çelebi, belediyeye olan yükümlülüklerini yerine getiren her vatandaşın hak ettiği hizmeti aldığını kaydetti.

Demir: Belediyeye hiçbir borcum yok

Şirinevler’de ikamet eden Savcı Demir, Dikmen Belediyesi’nin “Borcun var” gerekçesi ile “haksız yere” su saatini sökerek ailesini susuz bıraktığını ileri sürdü.

Konuyla ilişkin Havadis’e konuşan Demir şunları söyledi:

“Babamın evi tadilatta olduğu geçtiğimiz 5 yıl süre içerisinde Şirinevler’de kirada oturdum. Kira sözleşmem olmadığından elektrik ve su saati ev sahibinin adına kayıtlıydı. Suyun büyük kısmını da ev sahibi bahçe sulamak için kendisi kullanırdı. Babamın evinin tadilatı bitince taşındım. Ancak belediye bana önceki evden 2 bin 300 TL su borcum olduğunu iddia etti bu borcu babamın üzerine olan su saatine aktardığını söyledi. Bunu kabul etmeyip ödeme yapmadığım için de suyumuzu kesti. Belediye bununla da yetinmedi, önce gelip babamın akıllı sayaç taktı. Kontör almak istediğimizde de önce 2 bin 300 TL’lik borcu ödememizi aksi halde su verilmeyeceğini beyan etti. Daha da yetmedi dün de gelip su saatimizi kökünden kesti. Benden haksız yere kazanç elde etmek isteyen belediye köyde de adamına göre tarife uyguluyor. Kaçak su kullanan, evinden mandıraya su çeken, adına üç adet su saati bulunan hizmet alıyor ben alamıyorum. Üstelik benim belediyeye borcum yok, üzerime kayıtlı su saati de bulunmamaktadır. Belediyenin bu tavrının nedeni ise tamamen partizanlıktır.”

Savcı Demir, daha önce kirada oturduğu evin su borcunu babasının adına kayıtlı su saatinin üzerine aktarıldığını, ödeme yapmayı kabul etmeyince de babasının evinin su saatinin söküldüğünü iddia etti

Beşiktaş: Belediye hizmetleri yetersiz

Şirinevler Muhtarı Ertan Beşiktaş, Savcı Demir’in iddialarının doğru olduğunu belediyenin ayrıca Şirinevler’e yeterli hizmet götürmediğini, köyler arasında ayrımcılık yaptığını iddia etti.

Beşiktaş, “Belediye su saatlerinde kişiye özel tarife uyguluyor, köyle de yeterli hizmet vermiyor. Şirinevler’i diğer köylerden ayırıyor. Yolların durumu içler acısı, ağır vasıtalar yasa dışı köy merkezini kullanıyor. Defalarca talepte bulunmamıza rağmen ölü hayvanların atılması için köye bir kuyu kazmadı. Hayvan ölüleri gelişigüzel açık alana atılıyor” diye konuştu.

Çelebi: Hak eden hak ettiği hizmeti alır

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Savcı Demir isimli vatandaşın su borcu olduğunu ve borcunu ödemediği gibi kısa süre önce takılan akıllı su sayacını da devre dışı bırakarak kaçak su kullandığını bu sebeple su saatinin söküldüğünü söyledi.

Köylüler arasında farklı tarifelerin uygulanmasının ise söz konusu olmadığını ifade eden Çelebi, Şirinevler Muhtarı Ertan Beşiktaş’ın da belediye ile iyi ilişki içerisinde olmadığını, bu sebeple sürekli olarak belediyeye karşı duranların yanında olduğunu kaydetti.

Öte yandan ağır vasıtaların köy yolunu kullanmaması konusunda Belediye Meclisi’nin kısa süre içerisinde toplanarak karar üreteceğini kaydeden Yüksel Çelebi, köy içerisindeki yolu kullanma izninin sadece süt fabrikasının araçlarına verileceğini, taş ocaklarına giden kamyonların ise köy merkezinin yollarını kullanamayacaklarını ifade etti.

Yüksel Çelebi hakkındaki iddialara şu şekilde yanıt verdi:

“Savcı Demir isimli vatandaşımızın belediyeye su borcu bulunmaktadır. Ancak Demir, borcunu ödemediği gibi su sayacını söküp kaçak su kullanmıştır. Bu durum ile ilgili Boğaz Karakolu’na beş defa şikayette bulunduk, sonuç değişmeyince de suyu kökünden kestik. Demir, hem su sirkatı yapmıştır hem de saatini devre dışı bırakarak suyun boşa akmasına neden olmuş köylüyü susuz bırakmıştır. Belediyenin kişiler veya hizmet götürdüğü köyler arasında ayrım yapması da söz konusu değildir. Kimseye farklı tarife veya işlem uygulanamaz. Yüksek borcu olup da ödeme yapmayanlar hizmet alamazlar. Hak eden de hakkettiği en güzel hizmeti alır.

Şirinevler Muhtarı’nın iddiaları da tamamen asılsızdır. Muhtar, belediyeden çok kopuk birisidir. Davet ettiğimizde bile gelmiyor, toplantılara katılmıyor. Muhtar, belediyeye karşı olan bu sebeple de her zaman belediyeye karşı duranların yanında olan biridir. Biz ise muhtarımıza da köylümüze önem veriyoruz. Kuyu kazmak ise belediye için yarım saatlik bir iştir. Kaldı ki, belediye olarak biz tüm köylerimizin muhtarlarına çağrıda bulunduk. Güngör Çöplüğü’nün hayvan ölülerini kabul etmediğini, hayvan ölülerinin atılması için kuyu kazacağımızı, bunun için bize uygun bir yer göstermelerini söyledik. Ancak Şirinevler muhtarından bu yönde bir geri dönüş alamadık.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.