1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÖYLÜLER, ÇOK HİSSELİ MALLARIN TAPU SORUNU İÇİN YARDIM İSTEDİ
KÖYLÜLER, ÇOK HİSSELİ MALLARIN TAPU SORUNU İÇİN YARDIM İSTEDİ

KÖYLÜLER, ÇOK HİSSELİ MALLARIN TAPU SORUNU İÇİN YARDIM İSTEDİ

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Serdarlı, Ergenekon, Tirmen, Gönendere ve Sütlüce köyleri

A+A-

TALAT, SERDARLI, ERGENEKON, TİRMEN, GÖNENDERE VE SÜTLÜCE KÖYLERİNİ ZİYARET EDEREK HALKIN SORUNLARINI DİNLEDİ

KÖYLÜLER, ÇOK HİSSELİ MALLARIN TAPU SORUNU İÇİN DEVLET KURUMLARINDAN YARDIM İSTEDİ

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Serdarlı, Ergenekon, Tirmen, Gönendere ve Sütlüce köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla ülke gündemini değerlendirdi.

2. Cumhurbaşkanı Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, tarihsel Türk köylerinde var olan çok hisseli mülkiyet sıkıntısını aşmak için kurulacak terekenin ortaya çıkaracağı masrafı, girişimde bulunan kişinin ödemesi gerekeceğinden bu girişimlerin yapılamadığını ve mirasçıların mağdur olduğunu, gençlerin ev yapacak arazi bulamadıklarını anlatan köylüler, ilgili devlet kurumlarının konuya el atmasını istedi.

Sorunları dinleyen Talat, sıkıntıların çözümü için çare bulmanın devletin görevi olduğunu ifade etti.

Açıklamada, köy içerisinde bulunan ağılların çok sayıda hayvan barındırması nedeniyle köylülerin mağduriyet yaşadıklarının anlatıldığı ve ağılların köy dışına çıkarılması gerektiği kaydedildi.

Vatandaşların ayrıca, ülke ekonomisinin zorda olduğunu ve dövizin yükselmesiyle herkesin zarar gördüğünü, ödeme ve yaşama sıkıntısı içerisine düştüklerini anlattıkları belirtildi.  

Kıbrıs sorunu ile ilgili soruları yanıtlayan ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, sorunun çözümünün hayati olduğunu bir kez daha vurguladı.

Talat ayrıca, Anastasiades’in İngiltere ziyareti ile ilgili olarak da şunları ifade etti:

“Anastasiades masaya oturmadan elini güçlendirmeye çalışıyor ve bunu her fırsatta yapacak. Deniz yataklarından çıkarılacak gazın avantajını da ele alarak yola çıkmak isteyen Rum tarafı, ayak sürümeye devam edecek. Ziyaret ettikleri ülkeler veya davet ettikleri ülke liderlerinden sözlü veya anlaşmalar yoluyla destek almaya çalışacaklar. Hele garantör İngiltere ve BM Güvenlik Konseyi üyelerinden elde edecekleri destek onlar için paha biçilmezdir... İşte biz de bunları bilerek ve görerek daha hareketli olmalı ve erken çözümü önemsemeliyiz. Rum tarafının isteksizliği bahanesiyle çözüm istencini yitirmemeliyiz.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.