1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Koyun ve kuzu çalmakla suçlanıyorlar
Koyun ve kuzu çalmakla suçlanıyorlar

Koyun ve kuzu çalmakla suçlanıyorlar

Kuzucuk köyünde 2 farklı kişiye ait mandıradan 10 küçükbaş hayvan sirkat ettikleri iddia edilen 5 kişi tutuklandı

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Kuzucuk köyünde 19-20 Ağustos tarihlerinde Ahmet Çamlıdağ ile Ahmet Akballı’ya ait 2 mandıradan 1 koyun ve 9 kuzu sirkat edildi. Sirkat edilen koyun ve kuzular Mağusa’da Derinya bölgesinde Hüseyin Kara, Hasan Kara ve Ozan Kara’nın mandırasında tespit edilirken, Hüseyin Kara, Hasan Kara, Ozan Kara, Ahmet Yazar ve Emrah Özdemir ise konu küçükbaş hayvanları sirkat ettikleri gerekçesiyle tutuklandı. “Hayvan sirkati” suçlamasıyla dün İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan her 5 zanlı aleyhine 3’er günlük tutukluluk süresi temin edildi.

1 koyun, 9 kuzu sirkat edildi

Meselenin tahkikat memuru Hasan Özgüç, zanlı Hüseyin Kara, Ahmet Yazar, Hasan Kara, Ozan Kara ve Emrah Özdemir’in 19-20 Ağustos tarihlerinde Kuzucuk köyünde mandıralar bölgesinde Ahmet Çamlıdağ’a ait mandıradan Sakız cinsi 7 aylık 4 adet kuzuyu 2.30 cm yüksekliğindeki duvar üzerinden sirkat ettiklerini açıkladı. Özgüç, zanlıların yine ayni tarihte Ahmet Çamlıdağ’a ait madıranın yaklaşık 500 metre yakınında bulunan Ahmet Akballı’ya ait mandıraya gidip mandıranın kapısı üzerinde bulunan asma kilidi kırdıklarını ve mandıra içerisinden 3 yaşında 1 adet koyun ve Sakız cinsi 7 aylık 5 adet kuzuları sirkat ettiklerini açıkladı. 21 Ağustos tarihinde Mağusa Derinya bölgesinde bir polis ekibi tarafından yapılan aramada zanlı Hüseyin Kara, Hasan Kara ve Ozan Kara’ya ait mandıra içerisinde sirkat edilen koyun ve kuzuların tespit edildiğini belirten Özgüç, tutuklanan zanlı Hüseyin Kara, Hasan Kara ve Ozan Kara’nın konu koyun ve kuzuları zanlı Ahmet Yazar’dan aldıklarının öğrenilmesi üzerine zanlı Yazar’ın da tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Özgüç, suçun işlendiği gece zanlı Emrah Özdemir ve Hüseyin Kara’nın van bir araçla Mağusa’da zanlı Ahmet Yazar’ın yanına gidip mazot aldıklarının öğrenildiğini belirtti.

Bölgede birçok faili meçhul hayvan sirkati meselesi var

 Zanlılar aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Polis Memuru Hasan Özgüç, İskele bölgesinde birçok faili meçhul hayvan sirkati meselesinin olduğunu ve bunlarla ilgili de araştırma yapıldığını belirtti. Özgüç, yürütülen tahkikatın selameti açısından her 5 zanlının da 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacaklar

İskele Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Düriye Elkıran, zanlı Hüseyin Kara, Ahmet Yazar, Hasan Kara, Ozan Kara ve Emrah Özdemir’in tahkikat maksatları bakımından 3’er gün süreyle poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Yeni Bakış

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.