1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KRAL YOLSUZLUĞA BULAŞAN KARDEŞİNİ...
KRAL YOLSUZLUĞA BULAŞAN KARDEŞİNİ...

KRAL YOLSUZLUĞA BULAŞAN KARDEŞİNİ...

KRAL YOLSUZLUĞA BULAŞAN KARDEŞİNİ...

A+A-

İspanya’da Kral Felipe, yolsuzlukla yargılanan kız kardeşi Cristina’nın “Palma Düşesi” unvanını iptal etti. Cristina’nın tahttan feragat etmesi için baskı artıyor.

İspanya’da son dönemlerde kraliyet ailesinde itibar kaybına neden olan yolsuzluk suçlamalarına karşı önlemler almaya çalışan Kral 6. Felipe Radikal bir adım attı. Prenses Cristina, 1997 yılında babası Juan Carlos kralken aldığı “Palma Düşesi” unvanını, erkek kardeşi Kral 6. Felipe’nin kararıyla kaybetti. Kraliyet kaynakları İspanyol basınına yaptığı açıklamalarda,  ‘Prenses Cristina’nın bugün gönderdiği mektupta Palma Düşesi unvanından feragat  ettiğini duyurduğunu ancak gerçekte Kral 6. Felipe’nin bizzat kendisinin bu  kararı alıp, 1 Haziran’dan önce yapılan bir telefon konuşmasında Prenses Cristina’ya tebliğ ettiğini’ belirtti.

 
 
 


Prenses Cristina, eşi Palma Dükü Inaki Urdangarin ile ortak  olduğu Aizoon adlı firmanın vergi kaçırdığı iddialarıyla suçlanıyor. Dört yıla kadar hapis talebiyle yargılanma riski bulunan Prenses  Cristina’nın, suçlamalarda adı geçen diğer 17 kişi ile sanık sandalyesine oturmasına kesin gözüyle bakılıyor. Mayorka Mahkemesi’nde yürütülen soruşturmada sanık olarak  dinlenmesinden bu yana kraliyet ailesinin tüm resmi davetlerinin ve protokol listesinin dışında bırakılan, ayrıca kraliyet ailesi bütçesinden de yararlanamayan Prenses Cristina, 2014 yılından bu yana Cenevre’de yaşıyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.