1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KRALİYET AİLESİNE GAYRİ MEŞRU EVLAT ŞOKU
KRALİYET AİLESİNE GAYRİ MEŞRU EVLAT ŞOKU

KRALİYET AİLESİNE GAYRİ MEŞRU EVLAT ŞOKU

KRALİYET AİLESİNE GAYRİ MEŞRU EVLAT ŞOKU

A+A-

İspanya'da mahkeme baba kral için evlatlık davası açmaya hazırlanıyor.

İspanyol yargısı Katalan Albert Sola'dan sonra bu kezde Belçika vatandaşı olan bayan İngrid Sartiau'nun "benim babam eski İspanya kralı Juan Carlos'dur" iddalarını ciddiye alarak eski Kral hakkında dava açmak için harekete geçti.

Tahtı oğluna devreden ve emekliliğin tadını çıkartan Juan Carlos'un yakın zamanda evlatlık testi yapmak için DNA örneğinin alınacağı belirtiliyor.

Eski İspanya Kralından gayri meşru bir kardeşi daha olduğunu öğrenen ve Girona kentinde garsonluk yapan Katalan Albert Sola ise Belçikalı İngrid Sartiau ile kameraların karşısına geçerek birlikte mücadele etme kararı aldılar.

Gayri meşru kardeşler, amaçlarının sadece Kraliyet ailesi tarafından babalarının Kral olduğunun tanınması olduğunu vurgulayarak yargıdan evlatlık testine olumlu cevap vermesini istediler.

Mahkemenin en geç yaz ayına kadar bu iddaları karara bağlanması bekleniyor. İspanya'da mahkeme daha öncede Kraliyet ailesine bağlı Prenses İnfanta Cristina'nın eşi ile birlikte yolsuzluk yaptığının belirlenmesi üzerine yargı önünde hesap vermesini istemişti.

DHA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.