1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KREDİ BANKASINDAN YASA DIŞI PARA MI ÇEKTİ
KREDİ BANKASINDAN YASA DIŞI PARA MI ÇEKTİ

KREDİ BANKASINDAN YASA DIŞI PARA MI ÇEKTİ

Banka sahibi Boyacı’nın damadı olan Özgürgün’ün yaşanan bu olayların ardından...

A+A-

 

Hüseyin Özgürgün’ün batan ‘Kredi Bankası’nda muhasebe müdürü olarak çalışan annesinin yardımıyla yüklü miktarda para çıkışı yaptığı iddia edildi. Banka sahibi Boyacı’nın damadı olan Özgürgün’ün yaşanan bu olayların ardından ailesi ile koptuğu öne sürüldü:

Batan “Kredi Bankası” ile ilgili iddialar, güncelliğini korumayı sürdürüyor. UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün bankada muhasebe müdürü olarak çalışan annesinin, bankanın batacağı zamanı öngörerek,  Özgürgün ile organize bir şekilde “Kredi Bankası’ndan yüklü miktarda para çekilmesini sağladığı iddia edildi. Özgürgün’ün banka sahibi olan Salih Boyacı’nın damadı olması ve bu olayın günyüzüne çıkmasının ardından eşinden ayrıldığı da ileri sürüldü.

Yıllar önce batan Kredi Bankası ile ilgili olarak yeni iddialar ortaya atıldı. Yeni Bakış’a ulaşan bir kaynak, batan “Kredi Bankası”ndan bazı siyasilerin de nemalandığını öne sürdü. Söz konusu kaynak, Kredi Bankası’nın gidişatını kötü gören yetkililerin yaptıkları araştırma sonucunda bankadan yüklü miktarda yasa dışı para çekildiğini söyledi. Bu kişiler arasında Hüseyin Özgürgün’ün de bulunduğunu iddia eden kaynak, Kredi Bankası’nda muhasebe müdürü olan  Özgürgün’ün annesinin, Kredi Bankası’nın batışını görerek, oğlunun bankadan yüklü miktarda para çekmesine yardımcı olduğunu ileri sürdü.

“Çekilen paralar İsviçre’ye aktarıldı”

Çekilen bu paraların daha sonra yurtdışına çıkarılarak İsviçre’de bulunan bankalara yatırıldığını aktaran aynı kaynak, “Aktarılan bu paralar yıllarda İsviçre’deki bankalarda kaldı. Bu paradan elde edilen faizlerle de daha sonra batık bankanın devlete olan borçları ödendi; yani ana para ceplerinde kalırken, borçların faizlerle ödenmesi son derece profesyonelce...” dedi. Yaşanan bu gelişmelerin Özgürgün’ün ailesiyle olan ilişkilerini de büyük oranda etkilediğini belirten kaynak, Özgürgün’ün bu nedenle ailesinin dağıldığını ve eşinden boşanmak zorunda kaldığını da iddia etti.

Denktaş: Bankadan çıkan parayla bir alakam yok

Salih Boyacı’nın bir diğer damadı olan DP- UG Genel Başkanı Serdar Denktaş da batan Kredi Bankası ile ilgili olarak Yeni Bakış’a yaptığı açıklamada kendisini savundu. Denktaş, bankadan çıkan parayla ilgili olarak kendisinin hiçbir ilişkisi olmadığını ifade etti.

“Özgürgün eşinden ayrıldı”

O dönemde Özgürgün’ün bacanağı olan Denktaş, kendisi ile ilgili ortaya atılan bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek, Özgürgün’le ilgili söylemlerin de yersiz olduğunu savundu. Denktaş, bu olaylar yaşandığında Özgürgün’ün evden ve ailesinden koparak eşinden boşandığını dile getirdi.

Yeni Bakış

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.