1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KREDİ KARTI AZAMİ FAİZ ORANLARI DEĞİŞTİ
KREDİ KARTI AZAMİ FAİZ ORANLARI DEĞİŞTİ

KREDİ KARTI AZAMİ FAİZ ORANLARI DEĞİŞTİ

Merkez Bankası Başkanı Dr. Bilal San’ın açıklamasına göre,

A+A-

Kredi kartları azami faiz oranları değişti.

Merkez Bankası Başkanı Dr. Bilal San’ın açıklamasına göre,  önümüzdeki üç ayı kapsayan değişiklikle, kredi kartları azami faiz oranı TL işlemlerinde yüzde 2,14; döviz işlemlerde yüzde 1,26 olarak değişti.

Banka Kartları ve Kredi Kartları Yasası’nın 12. maddesi uyarınca en geç üç ayda bir yeniden belirlenmesi gereken kredi kartları azami aylık akdi faiz oranları nisan ayı başında Türk Lirası işlemleri için yüzde 2,09;  yabancı para işlemleri için yüzde 1,27 olarak açıklanmıştı.

Son yapılan değişiklikle kredi kartları azami aylık akdi faiz oranları Türk Lirası işlemleri için yüzde 0,05 oranında yükseltilmiş; yabancı para işlemleri için yüzde 0,01 oranında düşürülmüş oldu.

Azami aylık gecikme faiz oranları ise, yasa gereği bu oranların yüzde 0,5 üzerinde; yani TL işlemlerde yüzde 2,64,  döviz işlemlerinde ise yüzde 1,76 olacak.

Merkez Bankası Başkanı Dr. Bilal San, söz konusu oranların yenisi kamuoyuna ilan edilinceye kadar geçerliliğini koruduğunu, yasada tanımlandığı gibi tüketici kredileri ağırlıklı ortalama faiz oranları üzerinden hesaplanıp ilan edildiğini ve bu oranların bankalarca kredi kartı işlemlerinde uygulanabilecek üst sınır olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.